Facebook banner NB

Sommerles 2018

Bli med på Sommerles 2018!

Lag deg en profil på Sommerles.no og les så mye du orker i løpet av sommerferien. Les bøker, få kule premier, prøv det nye spillet og les sommerlesfortellingen til Mari Moen Holsve. 

Infobrev til elevene i Hamarøy:

Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7.klasse, delta på Sommerles 2018, sammen med barn fra over 370 andre kommuner i landet!

Sommerles gjør lesing enda litt morsommere: for hver bok du leser og registrerer på sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Sommerles er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du konkurrerer nemlig først og fremst med deg selv. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre - all lesing teller og gir deg XP. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

Sommerles er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver, følger med på hva vennene dine leser og få prøvd det nye spillet, alt på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Sjekk ut sommerles.no for mer info.

SOMMERLES-FEST 28. AUGUST KL18.00

Alle sommerlesere er invitert til Sommerles-fest på Hamarøy bibliotek 28.august kl18.00. Selveste sommerlesforfatter Mari Moen Holsve kommer! Vi vil også dele ut diplom til alle sommerlesere og ha en morsom kveld på biblioteket. Hold av datoen, og følg med på hamaroy.kommune.no/biblioteket for mer informasjon.

Kodeord

Hver uke henges det opp et nytt kodeord på Hamarøy bibliotek. De ukene biblioteket er stengt (uke 29 og 30) publiseres kodeordet på bibliotektes facebookside.

Informasjon til foreldre/foresatte

Sommerles er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, opprettholder leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles. Sommerles er en flott lesekampanje uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom sommerles.no for mer info  - eller besøk ditt lokale bibliotek!

 

Lurer dere på noe?

Ta kontakt med biblioteksjef Hamarøy bibliotek, Mari Hopland – mari.hopland@hamaroy.kommune.no , tlf 90756773.

Velkommen til Språkkafé (1)

Torsdager på biblioteket

Hamarøy Frivilligsentral og Hamarøy bibliotek er vertsskap for Torsdager på biblioteket. Lokale krefter er invitert til å fylle torsdagskveldene med innhold. Vi kan ha ulike temaer eller aktiviteter hver torsdag, smått eller stort som vekker interesse. Lag og foreninger kan vise seg fram, vi kan delta i verksteder, debatter og kulturopplevelser. Ta gjerne kontakt om du har lyst til å arrangere en aktivitet en torsdag, på telefon til Mari Hopland, nr 90756773 eller epost biblioteket@hamaroy.kommune.no

Høsten 2018 vil det bli flere arrangement på Torsdager på biblioteket - ta gjerne kontakt med forslag til høstens Torsdager på biblioteket!

 

Hver torsdag har biblioteket også langåpent - fra 8.30 - 20.00.

Våren 2018

25.januar - Skismørekurs med Torjus Børsheim

15.februar - Historisk foredrag - Telavågtragedien og Shetlandsgjengen

22.februar - Vinterferie, åpent 10-14 alle dager

1.mars - Harry Potter Kveld  Avlyst pga sykdom

8.mars - Kveldsåpent bibliotek

15.mars - De Dødes Tjern - Filmkveld! 12 års aldersgrense. Popcornpopping på bålpanne fra BUA fra kl18.00, filmen starter kl18.30.

22.mars - PER DØR - IKKE - Per Fugelli og hans siste bok "Per dør", presentert av Aksel Fugelli - På Hamsunsenteret kl19.00 - billetter 100kr kjøpes her.

29.mars - Påskeferie

5.april - "Vanlig" torsdag og kveldsåpent bibliotek - fra kl8.30 - 20.00.

12.april - YOGA på biblioteket kl19.00. Folkehelseuka 2018

19.april -  Áhkko - bestemor - slektsbenevnelser i storfamilien med Lill-Tove Paulsen kl18.00.

26.april - "Vanlig" torsdag og kveldsåpent bibliotek - fra kl8.30 - 20.00.

3.mai - Harry Potter Kveld!

10.mai - Kristi Himmelfartsdag - stengt bibliotek

17.mai - Nasjonaldagen - stengt bibliotek

24.mai - Kveldsåpent bibliotek

31.mai - Kveldsåpent bibliotek

6.juni - Kveldsåpent bibliotek

14.juni - Kveldsåpent bibliotek

Velkommen til Språkkafé

Språkkafé - for alle som vil snakke norsk!

Hamarøy frivillighetssentral og Hamarøy bibliotek inviterer til språkkafé på biblioteket hver mandag mellom 14.30 og 15.30.

Språkkaféen er et tilbud for de som ikke har norsk som morsmål, men ønsker å praktisere det mer. Vi ønsker også velkommen de som har norsk som morsmål, og ønsker å snakke mer med nye språkbrukere. 

Uansett alder og språk, er du invitert til en hyggelig stund og en kopp kaffe eller te på biblioteket. Det er bare å møte opp.

datahjelp

Datahjelp

7.september kl17.00 er siste gang vi tilbyr datahjelp på biblioteket i denne omgang. Ta kontakt med Hamarøy Frivilligsentral om du ønsker at det skal arrangeres mer datahjelp.

Hamarøy Frivilligsentral og Hamarøy bibliotek hadde et tilbud for de som har behov for å få hjelp med bruk av datamaskin og andre digitale verktøy i 2016/2017. Torsdager mellom klokken 17.00 og 19.00 var det mulig å komme innom på Hamarøy bibliotek og få individuell veiledning på datamaskin, nettbrett eller mobiltelefon. De frivillige hjelperne assisterte seniorene med å tilegne seg den grunnleggende kompetansen som er nødvendig for å delta i den elektroniske hverdagen, samt å se på konkrete ting og problemstillinger på internett/data.