Sommerlesfesstliten

Sommerles-fest 5.september

Velkommen til Sommerlesfest!

Alle som har vært med på lesekampanjen Sommerles  - og deres venner og familie - inviteres til Sommerlesfest på Hamarøy bibliotek 5.september kl. 18.00. 

  • Diplom-utdeling
  • Premietrekning - Trekning av to sommerlesere som får hvert sitt gavekort på 500kr i bokhandel.
  • Lag din egen trofé-button med ditt favoritt trofé.
  • Test deg selv i Asbjørn og Astrids klima-quiz

Vi serverer is og frukt og kaffe.

 

Premie-gavekortene trekkes blant alle deltagerne, også de som ikke er tilstede på sommerlesfesten. Men noen ekstra bokpremier trekkes blant de som er til stede. 

Hvis du ikke kan komme på sommerlesfesten, kan du hente diplom på biblioteket fra 2.september.

Facebook Reklame Bokmål

Sommerles 2019

Fra 1. juni til 31. august kan du som går i 1. til 7.klasse, delta på Sommerles.no 2019.

Vi har utviklet Sommerles.no for å gjøre lesing enda litt morsommere for dere.  For hver bok du leser og registrerer på Sommerles.no, får du XP (poeng) og går etterhvert opp i level. Sommerles.no er for alle, uansett hvor fort eller sakte du leser. Du kan velge å lese vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre  - all lesing teller og gir deg XP. Og selvsagt har vi premier! Du kan få både kule digitale trofeer til profilen din på nettsiden, og premier som du henter på biblioteket.

 

Sommerles.no er en nettbasert kampanje. Det vil si at du lager en egen profil, registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og følger med på hva vennene dine leser, alt på nettsiden Sommerles.no. Her får du også tilgang til en superspennende fortelling, skrevet av forfatter Mari Moen Holsve. Sjekk ut altom.sommerles.no (eller Sommerles.no etter den 1.juni) for mer info.

 

Har du ikke nettilgang, kan du likevel delta med et vanlig lesepass. Da er det bare å stikke innom biblioteket for å få hjelp med det.

 

Til foreldre/foresatte

Sommerles.no er en nettbasert sommerleskampanje, utviklet i 2014 av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek og Snuti AS.  Sommerles.no er en lesekampanje laget for å motivere barn til å lese av egen lyst. Det skal være gøy å være med på Sommerles.no! Barn som leser jevnlig i løpet av sommeren, opprettholder leseferdighetene sine gjennom en lang ferie. Noen barn leser på fritiden uten noen ekstra motivasjon, men vi vet også at de barna som ikke gjør det, stiller med et dårligere utgangspunkt ved neste års skolestart. Vi håper at dere vil hjelpe oss med å motivere barnet deres til å være med på Sommerles.no. Sommerles.no er en flott lesekampanje uansett hvor dere skal feriere i sommer. Ta turen innom altom.sommerles.no for mer info  - eller besøk ditt lokale bibliotek!

 

GOD SOMMER MED SOMMERLES.NO 2019!

1

Lesestund for barn sommeren 2019

Hamarøy bibliotek inviterer til lesestund for barn i sommer.

Onsdag 26.juni kl. 12.00 - 12.30

Onsdag 3.juli kl. 12.00 - 12.30

Onsdag 7.august kl. 12.00 - 12.30

Onsdag 14.august kl. 12.00 - 12.30


Bibliotekar Mari leser fra de beste bildebøkene, og barna kan se bildene på stort lerret samtidig.

Lesestunden varer omtrent en halvtime, er gratis og åpent for alle.

Velkommen til Språkkafé (1)

Torsdager på biblioteket

Aktivitetsplan høsten 2019

Hver torsdag har biblioteket åpent - fra 8.30 - 20.00.

 

August

22.august 

29.august 

September

5.september - Sommerles-fest!

12.september - Yoga i folkehelseuka

19.september 

26.september

Oktober

3.oktober - Verdensdagen for psykisk helse markeres

10.oktober - Høstferie, biblioteket er ikke kveldsåpent.

Onsdag 16.oktober - Krimkveld med Chris Tvedt

17.oktober

24.oktober - Bok og joik med Simon Marainen

31.oktober

November

7.november

14.november - Data Detox 

21.november - Data Detox

28.november

Desember

5.desember - Juleverksted

12.desember

19.desember

 

Det vil bli arrangement og aktivitet flere torsdagskvelder, følg med for mer informasjon. Ta også gjerne kontakt om du har lyst til å bidra med innhold til en torsdagskveld!

Hamarøy Frivilligsentral og Hamarøy bibliotek er vertsskap for Torsdager på biblioteket. Lokale krefter er invitert til å fylle torsdagskveldene med innhold. Vi kan ha ulike temaer eller aktiviteter hver torsdag, smått eller stort som vekker interesse. Lag og foreninger kan vise seg fram, vi kan delta i verksteder, debatter og kulturopplevelser. Ta gjerne kontakt om du har lyst til å arrangere en aktivitet en torsdag, på telefon til Mari Hopland, nr 90756773 eller epost biblioteket@hamaroy.kommune.no

Velkommen til Språkkafé

Språkkafé - for alle som vil snakke norsk!

Hamarøy frivillighetssentral og Hamarøy bibliotek inviterer til språkkafé på biblioteket hver mandag mellom 14.30 og 15.30. 

 

Språkkaféen er et tilbud for de som ikke har norsk som morsmål, men ønsker å praktisere det mer. Vi ønsker også velkommen de som har norsk som morsmål, og ønsker å snakke mer med nye språkbrukere. 

Uansett alder og språk, er du invitert til en hyggelig stund og en kopp kaffe eller te på biblioteket. Det er bare å møte opp.

 

Høst 2019

Mandag 2.september er første språkkafé etter sommeren.