Om Basecamp Salten

Basecamp Salten-konseptet er et samarbeid mellom Salten Friluftsråd, kommunene i Salten, Nordland fylkeskommune og Forum for natur og friluftsliv, Nordland. Basecamp Salten skal både være en møteplass for ungdom fra ulike Salten-kommuner og skape interesse for friluftsliv.
Basecamp Salten er:

 • fritidsarrangement for ungdom i Salten; dvs ungdom i kommunene Meløy, Gildeskål, Beiarn, Bodø, Saltdal, Fauske, Sørfold, Steigen og Hamarøy. I år er også Rødøy og Tysfjord kommune invitert til Basecamp Salten.
 • for ungdom fra og med 8. klasse til og med fylte 18 år
 • aktivitetstilbud, med hovedvekt på friluftsliv
 • inkluderende arrangement, med tilbud på tvers av forutsetninger og interesser
 • helgearrangement, fra fredag ettermiddag til og med søndag
 • normalt kan inntil 20 ungdommer fra hver kommune være med

Det er medlemskommunene i Salten Friluftsråd som arrangerer årlige Basecamper, i samarbeid med lokale organisasjoner og ungdom i egen kommune.
Kommunene skifter på å være arrangør.
 

Om Basecamp Salten i Hamarøy 2018

Basecamp Salten 2018 legges til Ness Camping. Det vil her bli satt opp en stor lavvo som brukes til bespisning, og som oppholdsrom. All mat f.o.m. fredag ettermiddag t.o.m. lunsj søndag er inkludert. Alle deltakerene sover i telt/lavvo under campen. Røde Kors vil være stasjonert på området under hele campen.

Det vil legger opp til to aktiviteter lørdag, og en aktivitet søndag.

Aktiviteter som deltakerene kan velge mellom er:

Paint ball

Sørfold Paintballklubb har halvdagsaktivitet lørdag og søndag. Dette blir en actionfylt aktivitet i skogen.

Utstyr: stabile sko, gjerne støvler/fjellsko.

Stand up padling

Instruktør fra Kvik guiding tar oss med på en padletur på SUP brett. Vi tar utgangspunkt fra campingen. Opplev havet på fra en ny side. Dette er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Klatring

Det blir klatring ute sammen med instruktører fra Hamarøy idrettslag, klatregruppa. Er du nybegynner eller har du klatret før? Det legges opp til aktivitet for alle. Klatregruppa stiller med klatreseler og utstyr som trengs. Dette er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Fjelltur

Nord-Salten turlag inviterer til en fin fjelltur som er overkommelig for de aller fleste. Turen går i variert terreng, og byr på nydelig utsikt. Dette er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Utstyr: Stabile fjellsko.

RIB-tur

Bli med på en actionfylt RIB-tur i områdene utenfor Ness Camping.  Steigen RIB byr på fart og spenning, samt fine naturopplevelser. RIB-tur er halvdagsaktivitet lørdag.

Strandrydding

Vil du lære mer om utfordringene med søppel i naturen, og samtidig gjøre en god gjerning for naturen? Bli med Natur og ungdom på strandrydding, samt hygge rundt bålet. Strandrydding er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Dropped

Vil du være med å prøve vår egen variant av det kjente TV-programmet «Dropped»? En mindre gruppe blir kjørt ut i ødemarken med bind for øynene, og må finne veien tilbake kun ved hjelp av kompass og et kart uten så mye informasjon.

Utstyr: stabile sko, gjerne støvler/fjellsko.

Skyting

Det blir mulighet for å prøve rifleskyting, enten om du har prøvd det før eller er nybegynner. Det vil bli gitt god instruksjon av Sørbygda skytterlag. Skyting er en halvdagsaktivitet lørdag.

Havfiske

Det blir muligheter for å bli med på den gamle hvalfangstskuta Lyngøy på havfiske. Vågen Båtlag byr på havfiske som halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Kajakkpadling

På denne aktiviteten kan du få prøve kajakkpadling. Æventyr DA arrangerer har aktiviteten, og aktiviteten passer for både nybegynnere og de med mer erfaring. Dette er en halvdagsaktivitet lørdag og søndag.

Påmelding

Påmelding til Basecamp Salten 2018 sendes til Ingeborg Lunde på e-post: ingeborg.lunde@hamaroy.kommune.no

Påmeldingsfrist 24.august 2018. Deltakeravgift 300 kr.

Informasjon som må være med i påmeldingen er:

 • Deltakers navn
 • Alder
 • Tlf. nr.
 • E-postadresse
 • Foresattes navn
 • Foresattes tlf. nr.
 • Foresattes e-postadresse
 • Gi beskjed hvis deltakeren ikke kan fotograferes under Basecamp
 • Aktivitetsønsker, inntil 5 i prioritert rekkefølge
 • Aktiviteter deltakeren ikke ønsker, inntil 2 (må ikke fylles ut)
 • Annen informasjon til arrangøren (allergi, handicap, etc.)