Hamarøy Røde Kors, representert ved leder Dejan Zinajic, er en beredskapsorganisasjon som kan yte førstehjelp, psykososial førstehjelp, transport av personer og materiell, assistere skadestedsleder og etablere «varmestue» ved behov. Lederen opplyste at Hamarøy kommune var en av de første som signerte slik avtale, og er veldig fornøyd med samarbeidet.

Hamarøy Omsorgsberedskapsgruppe stiller opp med en litt annen beredskap og hele 45 medhjelpere fra alle deler av kommunen. I møtet var de representert ved gruppene fra Drag, Innhavet og Oppeid. Det finnes også en gruppe på Ulvsvåg. Hovedkontakt for kommunen er Inger Lise Brenna fra Innhavet. Omsorgsberedskapsgruppene kan i krisesituasjoner bidra med mat/forpleining av hjelpepersonell, letemannskaper, brannmannskaper, omsorg/ være medmenneske, til stede for dem som trenger det, være en trygg voksenperson, ei hand å holde i, handling/henting og levering av matvarer til innbyggere.

Frivilligsentralen er en viktig samarbeidspartner og bindeledd mellom kommunen og det frivillige, og det har kommunen gjort erfaringer med i vinter og vår under koronapandemien. Det var til stor hjelp for kriseledelsen at Frivilligsentralen ved leder Jannita Olvik tok på seg flere oppgaver med å organisere frivillig innsats. Både med kartlegging av folk som var villige til å hjelpe til, og henvendelser fra folk som trengte hjelp med noe. Jannita Olvik uttalte i møtet at med avtalene som ble inngått - så er dette et godt eksempel på innfrielse av frivilligstrategien som kommunestyret nylig har vedtatt. En av de konkrete tiltakene er å inngå avtaler mellom kommune og frivillige, som bidrar til forutsigbarhet og konstruktivt samspill.

Både Røde kors og Omsorgsberedskapsgruppen benyttet også anledningen til å ønske flere medlemmer som kan stille opp for lokalsamfunnet velkommen!

Ordføreren spanderte kake til kaffen og sa til slutt - Vi har verdens beste frivillige, derfor gjør vi stas på dere i dag med Verdens beste!