Biblioteksøk - digitalt fjernlån

Bruk Biblioteksøk - bibsok.no til å søke etter medier i alle landets folkebibliotek samtidig. Bestill det du ønsker levert til Hamarøy bibliotek. Du får beskjed når materialet er klart til henting. 

For å bruke Biblioteksøk må du logge inn med lånernummer og pinkode. 

biblioteksøk

Bokhylla - norske ebøker på nett

Nasjonalbiblioteket digitaliserer all norsk litteratur, aviser og flere ressurser. Mye av dette er tilgjengelig i fulltekst på nett. Les klassikere og nyere litteratur på bokhylla.no

Nasjonalbiblioteket

eBokBib - ebøker.

Biblioteket tilbyr lån av flere tusen ebøker via appen eBokBib.

Last ned appen eBokBib til telefon eller nettbrett. Logg inn med lånernummer og pinkode fra biblioteket.

Lån inntil tre bøker med lånetid 21 dager. Når lånetiden går ut, leverer boka seg tilbake automatisk. Det er mulig å forlenge lån i eBokBib hvis det ikke er venteliste på boka. Du kan også reservere bøker i appen og få varsel når de er tilgjengelige for deg. 

Se hvilke bøker som er tilgjengelige.

ebokbib - ebøker på biblioteket

Filmbib - strømmetjeneste for norske dokumentarer og kortfilmer.

På Filmbib kan du se kort- og dokumentarfilmer av nyere dato, men også et utvalg av filmer som går tilbake i tid. Du vil finne en unik samling av kortfilmer for både barn og voksne: animasjonsfilmer, eksperimentelle filmer og humoristiske korte historier. Her er også historisk interessante og samfunnsaktuelle dokumentarer og mye mer. Besøk Filmbib ofte! Det blir stadig lagt filmer til i tjenesten.

Du logger på Filmbib med ditt lånekortnummer og PIN-kode. Filmbib er tilgjengelig i din nettleser på PC/Mac, og i applikasjoner for iOS og Android for dine håndholdte enheter.

Les mer om tjenesten her.

filmbib

Helsebiblioteket

Helsebiblioteket.no gir gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell og andre interesserte.

helsebiblioteket

Mediearkivet Atekst

Hamarøy bibliotek har tilgang til Mediearkivet Atekst. Arkivet inneholder papiravisenes originale utgaver av riks – region og lokalaviser samt et mangfold av magasiner og tidsskrifter. Om du er på jakt etter noe som en gang har stått i en norsk avis - ta kontakt, så hjelper vi deg å finne det. 

atekst

Pressreader - aviser og tidsskrift fra hele verden.

Hamarøy bibliotek gir deg tilgang til digitale papiraviser fra hele verden via Pressreader.com. Ved å logge på bibliotekets trådløse nett får du tilgang til over 6000 aviser og blader fra hele verden. 

Tjenesten tilbyr flere norske aviser, som Aftenposten, Dagbladet og Dagsavisen og har et stort og godt utvalg aviser og blader fra resten av verden.

For å ta i bruk tjenesten:

1 - Logg på bibliotekets trådløse nett. Brukernavn og passord får du i skranken. Du kan bruke din egen pc, mobiltelefon eller nettbrett, eller bruke Pressreader på bibliotekets stasjonære datamaskin. 

2 - Åpne nettsiden Pressreader.com eller last ned appen Pressreader og åpne den.

3 - Søk opp avisa du vil lese, eller bla deg gjennom utvalget sortert på land, språk eller kategori. Når du har funnet det du vil lese, klikker du på den. Da får du opp den siste utgaven av avisa, og kan bla deg igjennom den som en papiravis. Du kan zoome inn og ut i teksten for å gjøre den mer lesbar. De fleste aviser kan du lese utgaver noen uker bakover i tid også. 

Tilgangen er gyldig i 3 dager etter at du har vært innlogget på et Pressreader Hotspot - altså etter at du har åpnet nettsiden eller appen Pressreader innlogget på Hamarøy biblioteks trådløse nettverk.

pressreader