På tirsdag i auditoriet på Árran lulesamiske senter presenterte bibeloversetter Kåre Tjihkkom helt nye tekster fra Det gamle testamentet. Arrangementet var streamet og det var mulig å lytte, gi tilbakemelding og være med på å forme språket i den nye lulesamiske bibelen.

De som var på Árran onsdag kveld kunne nyte minikonsert. Kulturskoleeleverne Ingebjørg Jakobsen og Julia Karen Paulsen sang og ble akkompagnert av sin lærer Ole Johnny Stensland under et arrangement i forbindelse med giellavahkku (Samisk språkuke).

Miljøtjenesten arrangerte høstfest på Gruvas på Drag. Der hadde de et musikalsk innslag for brukeran i forbindelse med samusk språkuke. Festen ble avsluttet med en minikonsert med Lars Magne Andreassen.

Flere aktiviteter foregikk på Hamarøy bibliotek. Ole Fredrik Vándar og Anne Silja Turi leste høyt på lulesamisk på Gulldalit ja duodjuhit - Lytt og strikk på Drag bibliotek onsdag 21. oktober.

Over 60 bibliotektermer er oversatt til lulesamisk av Knut Hamsun vgs og Hamarøy kommune i samarbeid med Nordland fylkesbibliotek. Bibliotekene på Drag og Oppeid har fått innvendige skilt på både lulesamisk og norsk. Og bibliotekets Donald Quiz avsluttes mandag 26.oktober - fortsatt mulig å delta og være med i trekningen av Donald-blad på norsk og samisk og språkuka-kopper.

NAV Hamarøy besøkte Tysfjord ASVO på onsdag. Det ble en positiv opplevelse der NAV fikk orientering og omvisning om tilbudene bedriften har. De ansatte fra NAV og de som jobber med duodje fikk god dialog. Noen hadde også personlige saker som de fikk tatt opp og drøftet med veileder fra NAV.