- Ideen med amatørkunstutstillinga er at de ønsker å vise oss mangfoldet og hva vi gjør på bygda, - bli kjent med hverandre og framsnakke plassen, - sa ordfører Britt Kristoffersen når hun åpnet utstilling på torsdag. - Gjennom kunst kan vi fortelle historier, om hvem vi er - og hva vi er opptatt av. Gjennom kunst kan vi møtes og ha felles opplevelser. 

Det var 33 utstillere med ca 100 kunstverk. Det er Dragsfolk, samer og bumenn og andre tilflyttere. Det er kvinner og menn, unge og gamle - den yngste ca 1 år og den eldste 86 år. Akvarell, olje, blyanter, grafik, foto, brodering og duodje - lokale kunstnere brukte forskjellige materialer og tekniker.

Poenget er at utstillingen representerer postnummer 8270 på alle måter. Dette er et samarbeidsprosjekt på tvers av etnisitet, alder, kjønn, opprinnelse, osv. - Kunst trenger jo ikke å være laget av erfarne kunstnere. I oss alle sammen bor det kunst, og vi kan gi uttrykk for kultur og identitet, - understreket ordfører, - Ei slik utstilling bidrar til stolthet av hvem vi er.

Initiativtakere og arrangører er Anne Silja Turi, Bruce Morén-Duolljá og Svenn-Egil K. Duolljá som har brukt mye av sin fritid til dette prosjektet. Arrangører håper at den er et springbrett til flere artige og kreative aktiviteter - mer kontakt, mer samarbeid der alle føler seg velkommen og akseptert.