Innhavet ungdomstrinn

Tiltak: Nr 1

Tiltaksnavn: Innhavet ungdomstrinn

Ansvarlig: Kommunalleder oppvekst

Bakgrunn og forutsetninger

Spørsmål fra politiske partier (AP, SP og SV): I henhold til kommunestyrevedtak og prognose på når det blir under 8 elever, det vil si at det skyves på i økonomiplanperioden:

Kan tallene slik de står forskyves eller kan det bli andre tall? Stemmer det at det blir delårseffekt i 2022, helårseffekt fra 2023 (i hht prognose)?

Svar: Dersom det ikke flytter elever til eller fra Innhavet vil elevtallet være som fremskrevet. Slik forslaget ligger er det anslått halvårseffekt i 2021 og full effekt i 2022.

Redusert drift svømmehall Innhavet

Tiltak: Nr 3

Tiltaksnavn: Redusert drift svømmehall Innhavet

Ansvarlig: Kommunalleder samfunnsutvikling

Bakgrunn og forutsetninger

Spørsmål fra politiske partier (AP, SP og SV):  Hva betyr det egentlig? – fremdeles åpent, hvordan/hva?

Svar: Med redusert drift menes kortere sesong for åpen basseng, samt vesentlig nedskalering av kjøp av eksterne tjenester. Administrasjonen er ikke kommet endelig i mål med tiltaket i henhold til forpliktende plan. Det er sendt en henvendelser til departementet i for å unngå tilbakebetaling av tippemidlene som er mottatt til bassenget ved endret/redusert bruk. Administrasjonen er avventende med å konkludere før svaret kommer fra departementet.

Redusert drift Drag bibliotekfilial

Tiltak: Nr 4

Tiltaksnavn: Redusert drift Drag bibliotekfilial

Ansvarlig: Kommunalleder oppvekst

Bakgrunn og forutsetninger

Spørsmål fra politiske partier (AP, SP og SV): Kommunestyret må ha saka til «velsignelse» før iverksetting, for å se hva den konkrete løsninga blir.

Svar: Kommunestyret vil bli forelagt en løsning på organisering av bibliotektjenesten på Drag dersom tiltaket blir vedtatt.

 

Nedtrekk i kulturskoleutgiftene tilsvarende 2,0 årsverk

Tiltak: Nr 10

Tiltaksnavn: Nedtrekk i kulturskoleutgiftene tilsvarende 2,0 årsverk

Ansvarlig: Kommunalleder Oppvekst

Bakgrunn og forutsetninger

Spørsmål fra politiske partier (AP, SP og SV):  Er det mulig å finansiere drift gjennom prosjektmidler/tilskudd osv?

Svar: Ja, det er mulig for kulturskolerektor å søke om eksterne midler/tilskudd, men dette kan ikke legge inn i budsjett uten at man har fått tilsagn på konkret beløp. Kulturskolen kan også selge tjenester om det finnes kjøpere i markedet.