En av passasjerene fra MS «Roald Amundsen», som satt i karantene i Tromsø, har testet positivt på koronaviruset etter avreise fra byen.

Vedkommende hadde tidligere testet negativt, men måtte testes på nytt på grunn av en feil med prøven. Svaret på den nye testen forelå etter avreise fra Tromsø. Denne gangen var prøven positiv.

- Det har skjedd en misforståelse, som gjorde at det ikke ble fanget opp at vedkommende ventet på svar på en ny test da han skulle reise. Dette er beklagelig, men vi er ikke urolige for at smitten har spredt seg, sier kommunelege i Tromsø Inger Hilde Trandem.

I isolasjon i Hamarøy

Straks det positive prøveresultatet ble kjent for kommuneoverlegen onsdag ettermiddag, ble bilreisen hjem stanset.

Bilen befant seg da i Hamarøy. Hamarøy kommune har stilt en kommunal bolig, beregnet til isolasjon av smittede, til disposisjon på kort varsel. Vedkommende befinner seg i isolasjon der nå.

- Helsetjenesten vår ivaretar nå vedkommende i samarbeid med Tromsø kommune. Vi forventer ingen lokal spredning knyttet til dette tilfellet, sier ordfører Britt Kristoffersen i Hamarøy.

Ingen nærkontakter

Det befant seg en annen person, også denne i karantene, i samme bil. Vedkommende vil få tilgang til en ny leiebil for å kunne kjøre til hjemkommunen. Denne personen er fortsatt i karantene og underlagt de strenge reglene Tromsø kommune satte som betingelser for avreise. Vedkommende vil få forlenget karantenetiden med nye ti dager fra onsdag.

- Ingen av de to som reiste sammen i denne bilen har vært i nærkontakt med andre underveis fra Tromsø, slik at vi anser smitterisikoen som minimal. De var heller ikke i nærkontakt med de andre som var i karantene i Tromsø, slik at den positive prøven har ikke noen konsekvenser for dem, sier Trandem.

Oppdateringer

Tromsø kommune oppdaterer jevnlig informasjonen knyttet til smitteutbruddet på MS «Roald Amundsen» på sin nettside.