112 elever fra Hamarøy var med på årets lesekampanje Sommerles. Sammen leste de 1702 bøker og 205549 sider, som betyr at hver sommerleser i snitt leste over 15 bøker og 1835 sider. Det gjør Hamarøy til den kommunen i Nordland med best oppslutning om leseaksjonen.

Mest lest

Nordlys-serien til Malin Falch seiler opp som årets mest leste bøker. Den norske fantasy-tegneserien har røtter i norsk folketro, og ved å reise på nordlyset kommer Sonja til Jotundalen.

Mye lest er også den morsomme Verdens Verste-serien av Marius Horn Molaug, spennende Detektivbyrå-nr. 2-serien til Jørn Lier Horst og Sabotør og Operasjon Muskedunder av John S. Jamtli, tegneserier med røverhistorier fra 2.verdenskrig.

Premietrekning

Sommerles 2020 avsluttes med premietrekning, der to vinnere får hvert sitt abalone-skjell og to til får sommerles-premie-pakke. Hver level oppnådd teller som et lodd i premietrekningen. Fire vinnere er trukket! Vinnerene er kontaktet.

Alle Sommerlesere kan hente diplom og premier de ennå ikke har hentet på biblioteket enten på Drag eller Oppeid i løpet av september.

Sommerles-hilsen

Sommerles-forfatter Mari Moen Holsve sender en sommerles-hilsen til alle som har vært med. 

Så er det bare å glede seg til Sommerles 2021 - fra 1.juni til 31.august 2021 blir det enda mer sommerlesing!