Dagen før deltok Hege Ness Klette i møtet med Kulturforum i Habmer - Hamarøy. Hun gav deltakerne informasjon om kultursamarbeidet i Salten. Det ble en fruktbar dialog mellom partene. Deltakerne bidro med nyttig orientering om ulike hvilke oppgaver, muligheter og utfordringer som finnes i kulturlivet i kommunen.    

Kulturforumet består av ledere som jobber med kultur i kommunen, blant annet bibliotek, kulturskole og DKS koordinator, frivilligsentralen og folkehelse. Øvrige deltakere er fra Hamsunsenteret, Árran lulesamiske senter og Arctic Salmon Center. Kulturforum ledes av kulturleder. Forumet er en møteplass for de som jobber med kultur, arrangementer, aktiviteter og samfunnsutvikling med kultur som redskap. Forumet skal opplyse, koordinere, utvikle og koble.

Kommunestyret i møte 15. september 2020 vedtok at Hábmera suohkan - Hamarøy kommune skal være en kulturkommune. Satsingsområdene er bibliotek, kulturskole, frivillighet, samskaping, idrett og friluftsliv, samt kulturminner. I planstrategi prioriteres handlingsplan for forvaltning av samisk språk, frivilligstrategi, kommunedelplan for fysisk aktivitet og naturopplevelser, handlingsplan for folkehelse, kulturplan, kulturminneplan, samt plan for turstier og turveier.