Sluttedagen 19.oktober

På Den store sluttedagen 19.oktober oppfordres alle som røyker og snuser til å slutte. Tar du utfordringen?

Dråpen i havet
 

Mange tenker på å slutte å røyke eller snuse, men finner ikke den rette anledningen. På Den store sluttedagen oppfordres alle som røyker og snuser til å slutte. Tar du utfordringen?

En dag uten røyk/snus kan gjøre forskjell. Du får erfaring du kan bruke videre, uansett om du ender opp som tobakksfri, eller må gjøre et nytt forsøk senere. Vi håper denne dagen er den første av flere tobakksfrie dager.  Hvert slutteforsøk øker sjansen for å lykkes til slutt.

Erfaring viser at halve suksessen ligger i planleggingen av tobakksslutt. Gjør det lettere for deg selv ved å forberede deg godt og slutt helt på selve sluttedagen. Gruer du deg, eller trenger motivasjon, kan en prat med en erfaren veileder være til god hjelp.

Det er mange gratis verktøy tilgjengelige som kan gjøre det enklere for deg å bli tobakksfri:

  • Chat med en veileder på Slutta.no  mellom kl 10.00-16.00 på hverdager. Nattåpen chat i forbindelse med Den store sluttedagen. På Slutta.no finner du også informasjon og råd på veien til å bli tobakksfri.
  • Røyketelefonen 800 400 85 er åpen fra kl 10.00-18.00 på hverdager. Nattåpent i forbindelse med Den store sluttedagen. Veiledere ved Røyketelefonen har et tilbud om gratis oppfølging med veiledning over tid for dem som er i en slutteprosess.
  • Still spørsmål til en veileder på Slutta – din røykeslutt på facebook. Her får du også oppdateringer om Den store sluttedagen og tips både før og etter dagen. Du kan også lese om andres erfaringer med å slutte.
  • Last ned appen Slutta, som er en gratis personlig hjelper for deg som skal slutte med røyk eller snus. Appen gir daglige motivasjonsmelinger, og råd og tips om hvordan man klarer å slutte. Den beregner også fra dag til dag hvor mange kroner du sparer på å være tobbaksfri.  Appen kan lastes med fra AppStore, Google Play og Windows Store.
  • Ung og ønsker å bli røyk eller snus fri? Meld deg inn på Røykeslutt eller Snusslutt Her får du oppfølging på sms og e-post som gjør det enklere for deg å slutte.

Ta gjerne kontakt med Frisklivssentralen eller helsestasjonen dersom du ønsker å slutte å røyke/snuse. Vi kan tilby både tobakkslutt kurs, individuell veiledning og informasjonsmateriell. Eller snakk med fastlegen din om røykeslutt.  • Oppdatert av Siv Reidun Sandnes
  • Sist oppdatert den 13.10.2015