Folkehelseuka 2018 ble avholdt mellom 9. og 13.april. I den forbindelse fikk barnehager i Hamarøy besøk av folkehelsekoordinator Ingeborg Lunde og bibliotekar Mari Hopland.

-Vi ville gi barna en opplevelse av at mat og smak er spennende og morsomt, sier Ingeborg Lunde. Hun hadde med seg smaksprøver på forskjellige frukt og bær, som barna fikk blindsmake. Ungene var tøffe, og med lukkede øyne puttet de modig rips og jordbær og druer i munnen.

Bibliotekar Mari Hopland hadde med seg en kjele full av spennende ingredienser. Mens hun leste boka Onkel Gunnar koker saus av Marry A. Somby, var ungene med og kokte den magiske sausen. I boka skjærer onkel Gunnar løk så han begynner å gråte, og tårene finner veien ned i sausen. Og selv om det virket som et mysterium først, forstod ungene raskt hvorfor tårene trillet når de selv fikk skjære opp en løk og lukte på den. Persille, tomater, eddik, sukker og karameller fant også veien ned i gryta, før den magiske sausen kokte over og løp ut i verden - for å sause det til. 

I løpet av Folkehelseuka 2018 besøkte de to Ulvsåg barnehage, Innhavet barnehage og Marielund barnehage.

Folkehelseuka