Siv Mossleth følger godt med i det som skjer i Nordland og ville gjerne komme hit med bakgrunn i at gaupeproblematikken i Hábmer - Hamarøy har vært omtalt i det siste. Det er også veldig fint at Heidi Greni fra kommunalkomiteen var med og fikk et inntrykk av muligheter og utfordringer i en ny kommune.

På Drag bibliotek.jpg

På Hamarøy bibliotek (Drag filial) møtet stortingsrepresentantene biblioteksjef Mari Hopland og samisk rådgiver Lars Filip Paulsen. De snakket om blant annet etablert samarbeid for oversettelse barnebøker og behov for mer oversatt litteratur - faglitteratur, læremidler, samiske læremidler i skolen.

 

På besøk hos Sigrid Rasmussen.jpg

På besøk hos Sigrid Rasmussen på Ulvsvåg. Gjestene var veldig imponert over gård og den frivillig arbeid som Sigrid gjør.

 

Med Jannita Olvik og Sigrid Rasmussen.jpg

Møte med leder for Hamarøy Frivilligsentral Jannita Olvik. Frivilligsentralen betyr mye i en liten kommune og gjør viktig jobb både for barn og eldre. Hamarøy Frivilligsentral har også en spesiell rolle som koordinator for frivillig innsats i forbindelse med covid-19.

 

Med ruslegruppe på Ulvsvåg.jpg

På Ulvsvåg arrangerer Hamarøy Frivilligsentral ruslegruppe (ukentlig tilbud).

 

Skolekantina med rektor Eirik Stensland og Thomas Hutchinson.jpg

Lunsj på skolekantina (Knut Hamsun videregående skole). Diskusjon med rektor Eirik Stensland og friluftsfag lærer Thomas Hutchinson om skolens rolle i kommunen.

 

Stoklands AS Anne Mette Finvik Arnfinn Vangen.jpg

Bedriftsbesøk på Stoklands AS hos Anne Mette Finvik og Arnfinn Vangen. Virksomhet som har gått fra buss-selskap til nye markeder: gods tur/retur Hamarøy-Bodø og Steigen-Bodø flere ganger i uka.

 

På Stoklands AS.jpg

 

Stortingsrepresentantene var også på gårdsbesøk hos Roald Hansen (på Halsen). Tema for diskusjon var sau, rovdyr, utmarksbeite, kulturlandskap.