Hva er PMTO?

Mange foreldre opplever i perioder at det er krevende å være forelder, og at det blir vanskelig å ha det hyggelig som familie. Hverdagen blir strevsom, og det brukes mye tid til krangling. Disse mønstrene ønsker både foreldre og barn seg ut av, og noen ganger er det lettere å få det til med litt hjelp. 

Parent Management Training – Oregonmodellen (PMTO) er et godt dokumentert offentlig behandlingstilbud for foreldre som ønsker hjelp til dette, og nå kan Hamarøy kommune snart tilby dette lokalt. Mer informasjon om PMTO her.

Vi finner gode løsninger

I januar startet Marte Hovlund på utdannelsen som PMTO- terapeut, en studie som går over to år. Hun skal holde på med dette i 40%, og er veldig glad for at Sebastian Schifferdecker overtar ledelse av treningssenteret i denne perioden. - Han er stødig, engasjert og kunnskapsrik, sier Marte. Hun fortsetter som leder for Frisklivssentralen og som folkehelsekoordinator, og har litt mindre kapasitet også der i perioden fremover. - Det skal vi finne gode løsninger på tror jeg, legger Marte til.

Kunne du tenke deg til å prøve dette tilbudet?

Alle vi som er foreldre kan kjenne på utfordringer i foreldreskapet fra tid til annen, og noen ganger kan det danne seg mønster som vi ikke så lett kommer oss ut av. Kjenner du deg igjen i dette, og har lyst til å gjøre noe med det? I studiet trenger Marte Hovlund noen "øvefamilier", så dersom det er noen foreldre der ute som kunne tenke seg til å prøve, er de hjertelig velkommen til å ta kontakt med henne eller helsestasjonen. Så kan vi sammen vurdere om PMTO er aktuelt for din familie. 

Kontaktinfo: Marte Hovlund tlf. 95813873