I 2018 er Hamarøy kommune på 46.plass på kulturindeksen, og har forbedret resultatene fra 73.plass i 2017. Målsetningen med Norsk kulturindeks er å beskrive det faktiske kulturtilbudet og den faktiske kulturbruken innenfor kommunen som geografisk område. Norsk kulturindeks tar hensyn til strukturelle forhold i kommunen, som antall innbyggere, utdanningsnivå, kommunale utgifter og sentralitet. 

Hamsunsenteret plasserer kommunen som landets aller beste på museum! Hamsunsenteret og Nordlandsmuseets anlegg topper lista med besøk, utstillinger og arrangement.

Hamarøy bibliotek er på 3.plass i Norge, og har full score på arrangement, utlån, aktive låner og besøk.

Den kulturelle skolesekken i Hamarøy kommune er nummer 6 i landet på på aktivitet og mangfold  kulturtilbudet til skoleelever. 

Scenekunst er også et område som gjør det godt, med 17.plass på Kulturindeks 2018, og kulturskolen er også av landets fremste på 27.plass. 

Kulturindeks 2018 viser kulturaktørene i Hamarøy leverer resultater av høy kvalitet og over forventet nivå og at kultur prioriteres høyt i Hamarøy kommunen.

Mer informasjon om Norsk kulturindeks finnes på http://kulturindeks.no/

kulturindeks2017 hamarøy.JPG

Kulturindeksen måler en rekke kulturtjenester i kommunen. Tilsammen gir kulturtilbudet i kommunen en poengsum som gjør Hamarøy til landets 46.beste kulturkommune, strukturelle forutsetninger tatt i betraktning.