Raymond Robertsen er statssekretær under Distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H) som har ansvaret for styret av regional- og distriktspolitikk, IT-politikk, elektronisk kommunikasjon, personvern og politikken overfor samer og nasjonale minoriteter i Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Statssekretær Arran pres.jpg
Dagen startet med besøk på Árran -lulesamisk senter hvor statssekretæren fikk ei omvisning på senteret, og hvorpå statssekretæren med ansvaret for samer og nasjonale minoriteter ble kjent med både utfordringer og løsninger vi ser innen lulesamisk språk.

Statssekretær.jpg
Dernest møtte kommunen og statssekretæren konsernledelsen ved The Quartz Corp. Thomas Guillaume, CEO i The Quartz Corp, med omvisning og presentasjon av planene for containerhavn ved industrikaia på Drag. 

Statssekretær Drag kai.jpg
Hamarøy kommune investerer i ny Containerhavn Drag med en kostnadsramme på inntil 22,5 mill. kr. Andel av investeringen finansieres med egne midler på til sammen 4 mill. kr og over 3 mill. kr fra Nordland fylkeskommune. I arbeidet videre med ytterligere medfinansiering av prosjektet var det viktig for både kommunen og TQC å presentere planene som er for conterinerhavna.

Statssekretær på TQC.jpg
Britt Kristoffersen, Sturla Steinsvik fra Norsk Mineral AS og statssekretær Raymond Robertsen.

Statssekretær på Hamsunsenteret.jpg
Statssekretæren fikk en kort visitt på Hamsunsenteret hvorpå han fikk et lite innblikk i planene for reiseliv som både Hamsunsenteret, Artic Salmon senter (Cermaqs visningsenter på Skutvik) og Árran har.

Statssekretær Skogheim.jpg
Dagen ble avsluttet på Skogheim hvor prosjektet Jasska/Trygg var tema. Prosjektet ble formelt avsluttet ved opphøret til Divtasvuona suohkan - Tysfjord kommune, så temaet og diskusjonen var hvordan Hábmera suohkan - Hamarøy kommune skal ta dette arbeidet videre.

 

Tekst: Lars Filip Paulsen
Foto: Hamarøy kommune, Johannes Sandberg