Velkommen til Æventyrlandet!

Æventyrlandet

 
Hamarøy er kommunen der Nordland er som vakrest. Fra værhardt kystlandskap langs Vestfjordens bredder til høyfjell på grensen mot Sverige. Hamarøy er en vidstrakt kommune (1038 km2 ) som favner om det meste som naturen kan tilby. Her finner du fine fiskevann, store skog- og fjellområder som gir unike muligheter for jakt og bærplukking, samt nærhet til havet med rike fiskeressurser.
 
Norges mest leste forfatter utenlands - Knut Hamsun - trådte sine barnesko i Hamarøy. Han flyttet som 3-åring til Hamsund sammen med sin familie, og bodde senere i oppveksten både på Tranøy og Presteid. Forfatterens barndomshjem i Hamsund er i dag museum. Vi anbefaler  Hamsunsenteret - som kan by på  utfordrende arkitektur og engasjerende utstillinger.
 
Hamarøy en reiselivkommune som vet å ta seg av sine gjester. Kommunen har hoteller, gjestegårder, campingplasser, m.v. som står klare til å ta i mot besøkende fra fjern og nær. Vi har også et godt samarbeid med våre nabokommuner innen reiseliv og reiselivsorganisasjonen Visit Bodø. 

Er du ute etter den fine naturen og de fine kulturopplevelsene er Hamarøy stedet...  

 
Velkommen til Hamarøy - Æventyrlandet!


  • Oppdatert av Ann-Marit Andreassen
  • Sist oppdatert den 04.10.2016