Verdens aktivitetsdag 10. mai 2016

Bli med på Verdens aktivitetsdag og beveg deg litt ekstra denne dagen!

eldretrim

Verdens aktivitetsdag eller "Move for Health Day" markeres 10. mai hvert år over hele verden. Markeringen setter fokus på fysisk aktivitet og de positive effektene fysisk aktivitet har på kroppen, som blant annet glede, overskudd, mestring, bedre balanse og sterkere hjerte. Frisklivssentralen oppfordrer alle til å være i fysisk aktivitet denne dagen.

På Hamarøy er det mange muligheter til å bruke nærmiljøet som aktivitetsarena. Bruk de mulighetene som finnes og få inn litt ekstra hverdagsaktivitet. Enten det er uorganisert lek, organisert aktivitet i organisasjonslivet, i barnehagen, på skolen eller på arbeidsplassen, som transportform på vei til eller fra barnehage, skole og jobb eller en tur i nabolaget eller på fjellet. Minner om turkortene dere kan bruke for å få inspirasjon til turer i nærområdet, Ti på topp i Hamarøy og ut.no. God aktivitet!

Program for dagen som alle kan delta på:

Skutvik:

Kl. 11.00: Tur til moloen. Oppmøte ved Skutvik Gjestegård. Etterpå er det sosialt treff på Skutvik Landhandel.

Kl. 18.00: Tur til gapahuken på Ness. Ta gjerne med niste. Oppmøte ved kaia. Kontaktperson Kjell Fredriksen.

Oppeid:

Kl. 18.00: Frisklivssentralen inviterer til turen Veten opp og eventuelt rundt for de som vil. Oppmøte ved informasjonstavla til turløypa.

Innhavet:

Kl. 18.00: Innhavet sanitetsforening inviterer til tur til Litjvasstuva. For de som vil gå lenger, fortsetter turen videre og rundt. Oppmøte ved den gamle barnehagen.

Dersom du ønsker å arrangere en tur i ditt nærmiljø denne dagen, ta kontakt, så kan vi formidle det gjennom kommunen sine nettsider.

Frisklivssentralen oppfordrer alle arbeidsplasser til 10 min. hverdagsaktivitet for de ansatte. Enkle treningsøvelser som kan gjøres på alle arbeidsplasser finnes her.

Alle skoler og barnehager i kommunen blir også oppfordret til ekstra fysisk aktivitet denne dagen. Tips til aktiviteter finner dere her.

Mer informasjon om fysisk aktivitet og trening finner du her.

• Oppdatert av Ingrid Bergande
  • Sist oppdatert den 09.05.2016