Dette opplyste fylkesråd Aase Refsnes da hun besøkte Hamsunsenteret fredag 15. februar, på felles møte mellom Nordland fylkeskommune, Nordlandsmuseet/Hamsunsenteret og Hamarøy kommune.  
 
Det er Nordland fylkeskommune, sammen med Salten Friluftsråd og Polarsirkelen friluftsråd som har sittet i jury for kåringen. Kåringen har skjedd blant turer som er støttet med midler fra fylkeskommunene og Gjensidigestiftelsen.  

Kandidaten Glimma går videre i den nasjonale konkurransen - Den beste turstien i Norge - som skjer i Bergen 12 -13 mars på STIkonferansen 2019  

 

Om turstien Glimma

Turtavle Glimma

Turen Glimma rundt er en idyllisk vandring rundt Glimma, innerst i Presteidfjorden. Her kan du oppleve den kraftige havstrømmen Lesma, nyte flott utsikt mot fjellene på ytre Hamarøy og vandre langs det gamle båtdraget i Dragseidet. Terrenget er lett kupert, men kan tidvis kreve god balanse over fjærsteinene. Det er flotte steder å raste underveis, og ved dårlig vær kan du søke ly i grillhytta ved Kallstadvatnet. Langs løypa er det fine badeplasser, spesielt på svabergene ved Tuvagården, en gammel samisk boplass. Området rundt Glimma ble i 2015 kåret til Hamarøys mest attraktive friluftsområde.

Turen er merket etter nasjonal standard som rundtur, grillhytte, badeplass og historisk vandring. Turen er merket som middels, for den vanlige trimmer. Turen går på sti og i fjæra.

Turkortene i Hamarøy kommune finner du her

Se også kartskisse og beskrivelse på Telltur.no