Påskekrim

Krimhylla er full av spenning for påskeferien. Kanskje du er klar for en klassisk krim om politietterforsker Bogart Bull i Øystein Borges bok Jeg er nummer 13? Eller en actionfyllt thriller om hevn som Falken av Tom Egeland, psykologisk spenning i justisdepartementets mørke verden i Alt er mitt av Ruth Lillegraven eller du kan bli kjent med den iskalde psykopaten Christopher Silfverbielke i serien på ni bøker av Dan Buthler. 

Påskekrim

Se hva vi har og reserver dine påskekrim-favoritter i bibliotekets katalog på nett.

Den mørke hemmeligheten i Tysfjord mandag 8.april kl18

I Bokåret 2019 inviterer bibliotekene Hamarøy, Narvik, Tysfjord og Ballangen til to bokturnéer. Den første turnéen har vi valgt en svært aktuell bok, som forteller en historie vi er nødt til å forholde oss til i nye Narvik og nye Hamarøy. 8.april kommer forfatter Anne Britt Harsem og «Liv» som har fortalt sin historie om å leve med overgrep i «Den mørke hemmeligheten i Tysfjord». Gratis inngang.

Astroshowet «Out of space» onsdag 10.april kl18 på Hamsunsenteret.

Opplev siste nytt fra verdensrommet og hør om oppdagelsen av den jordlignende planeten rundt vår nærmeste nabostjerne, utforskningen av Pluto og letingen etter den mystiske planet 9!

Onsdag 10.april besøker science fiction-forfatter og vitenskapsformidler Anne Mette Sannes og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard Hamarøy. Hamarøy bibliotek og Nordland fylkesbibliotek inviterer til Astroshowet «Out of space» i Æventyrsalen på Hamsunsenteret onsdag 10.april kl18.00.

Gratis inngang

Strikk og lytt på Verdens bokdag tirsdag 23.april

Tirsdag 23.april er det verdens bokdag. Hamarøy bibliotek og Hamsunsenteret inviterer til Hamarøys første Strikk og lytt! En høytlesningsstund på Hamsunsenteret kl18.00-21.00. Ta med deg strikketøy, hekletøy eller annet håndarbeide. Len deg tilbake og lytt til våre dyktige formidlere lese høyt for deg. Gratis inngang. Kafé Sult har åpent.

Torsdager på biblioteket og Skaper-verksted

Hamarøy bibliotek får støtte fra Nordland fylkesbibliotek til å utvikle et skaper-verksted.

Torsdager på biblioteket - Byggekveld 4.april

Først ut av nyheter er byggeklosser – vi har to kasser med Kapla-klosser stående i 1.etasje. Med enkle tre-klosser kan vi bygge de utroligste byggverk, kanskje vi klarer å bygge hele Hamsun-senteret? Eller et tårn like høyt som boktårnet ved sofaen? Torsdag 4.april er det byggekveld med Kapla og lego på Torsdager på biblioteket, men Kapla-klossene er tilgjengelig når du har lyst til å bygge.

Torsdager på biblioteket – Cosplay 11.april

11.april kl18 kommer Andrea Aalstad Ørnhaug og forteller om hva Cosplay er og viser fram noen av sine karakterer.

Torsdager på biblioteket – 3D-print 2. og 9.mai

I slutten av april får vi to 3D-printere på lån, så 2. og 9.mai blir det Digitalt verksted på Torsdager på biblioteket – da skal vi utforske 3D-printerens muligheter.

Vi får også tegnebrett, symaskiner og vinyl-kutter til å lage egne trykk som kan strykes på tøy.

Målet med skaper-verkstedet er å lære, være kreative og skape noe sammen – rett inn i folkebibliotekets oppdrag med å fremme opplysning, utdanning og kultur og være en møteplass.

Alle Torsdager på biblioteket er gratis – og stort sett foregår de på Hamarøy bibliotek mellom kl18 og 20.00 på en torsdag.

Åpningstider i påsken

Hamarøy bibliotek har åpent fra kl10.00-14.00 mandag 15.april og tirsdag 16.april. Så er det stengt fram til og med tirsdag 23.april.