Mandag 20.mai åpnet ordfører Jan-Folke Sandnes Meråpent bibliotek. Ordføreren fortalte om hvordan Hamarøys innbyggere nå tilhører den delen av den norske befolkningen som har tilgang til biblioteket sitt mer enn noensinne. Utvidet, selvbetjent åpningstid var i 2018 tilgjengelig i 116 kommuner, og for over 2,8 millioner mennesker. Hamarøy kommune er den 5.kommunen i Nordland som gir innbyggerne denne muligheten.

Hamarøy bibliotek skal fortsatt ha åpent hverdager fra kl. 8.30 til 15.30, og til kl. 20.00 på torsdager. Men i tillegg kan biblioteket og boksamlingene nå brukes alle dager fra kl. 07.00 – 21.00.

Biblioteksjef Mari Hopland fortalte om et bibliotek med stor aktivitet, engasjerte bibliotekbrukere og gode samarbeidspartnere. Nå håper hun biblioteket vil fylles med mer aktivitet og nå flere brukere. Barnefamilier kan møtes her en regnværs-søndag og låne bøker og spille spill med ungene. Elever og studenter kan sitte og lese utover kvelden, eller bruke biblioteket fram til skolebussen går ti over fire. Og når vi må ha korte åpningstider og stengte dager i sommer kan meråpne brukere komme inn og låne med seg det de trenger allikevel.

Den første meråpne brukeren

Ordfører Jan-Folke Sandnes demonstrerte hvor enkelt det er å ta i bruk det meråpne biblioteket. Han signerte kontrakt hvor han bekrefter at lånekortet er personlig og at han vil følge trivselsreglene når han besøker biblioteket i meråpen tid. Så skannet han lånekortet i kortleseren ved inngangen, tastet pinkoden – og dermed var meråpent bibliotek åpnet.

IMG_20190520_172012 (1).jpg

Dramaelever fra Hamarøy kulturskole åpnet åpningen med en smakebit fra sin forestilling «Forvandlingen» som har premiere 6.juni.

 

Om meråpent bibliotek

For å bruke biblioteket i meråpen tid må du være registrert låner, ha lånekort og pinkode og signert kontrakt for meråpent bibliotek.

All informasjon om tilbudet finnes på nettsiden hamaroy.kommune.no/bibliotek .