Arrangementer med mellom 100 -500 mennesker

For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 deltagere skal det gjøres en risikovurdering før gjennomføring.
Arrangør har ansvar for å gjennomføre risikovurdering se tabell 1 og tabell 2 på FHI sine nettsider, som derettes må godkjennes av kommunen.

Rådene vurderes fortløpende utfra global, nasjonal og lokal smittesituasjon for covid-19, og arrangører bør følge med på råd fra FHI.

  • Alle arrangører skal gjennomgå Råd ved arrangementer og samlinger, svare på spørsmålene i tabellene og sende det inn til vurdering.
  • Kommunen vil vurdere henvendelsen og gi en tilbakemelding

Skjema sendes til postmottak@hamaroy.kommune.no

Skjema Risikovurdering for arrangementer.pdf

Tabell 1 - Risikofaktorer og tiltak

Risikofaktor  Vurdering  Risikoreduserende tiltak 
Smittespredning av covid-19 i kommunen Ved lokal smittespredning er det stor risiko for smitte ved arrangementer
  • Avlyse / utsette 
  • Webinar eller lignende hvis mulig 
Internasjonal deltagelse Internasjonal deltagelse øker risiko for smitte. Personer som har vært i områder med utbredt spredning de siste 14 dager skal være i hjemmekarantene 
  • Sikre god informasjon 
  • Personer med luftveissymptomer skal ikke komme på arrangementet 
Deltagere med samfunnskritiske oppgaver  For kurs, seminarer og andre arrangementer som involverer helsesektoren eller deltagere med andre samfunnskritiske funksjoner bør det utvises særlig forsiktighet 
  • Sikre god informasjon 
  • Webinar eller skypemøte 
  • Hygienetiltak 
Risikogrupper  Eldre personer og personer med underliggende kronisk sykdom har høyere risiko for alvorlig forløp av covid-19
  • Sikre god informasjon 
  • Hygienetiltak
Innendørs eller utendørs arrangement  Det er større smitterisiko ved innendørs arrangementer enn utendørs 
  • Økt fokus på hygiene- og andre smittereduserende  tiltak 

Antall deltagere / utøvere / publikum 

Et stort antall deltagere/utøvere/publikum og tett kontakt øker risiko for smitte. Ved mer enn 500 deltagere anbefales arrangementet avlyst 
  • Begrense antall 
  • Redusere nærkontakt, for eksempel ved å redusere antall publikum, regulere publikumsområder, øke antall toaletter
Åpent arrangement Det vil være usikkerhet rundt antall, tilstedeværelse av personer fra utbruddsområder, risikogrupper og annet 
  • Kartlegge og estimere antall 
  • Begrense antall deltagere hvis mulig 
Matservering / alkoholservering  Matserveringssteder er ofte forbundet med tett kontakt. Alkoholservering kan redusere effekt av smitteverntiltak 
  • Hygienetiltak 
  • Øke kapasitet på antall serveringssteder og spiseplasser eller eventuelt avvikle hele eller deler av serveringstilbudet 
Transport  Transport til og fra arrangementer er ofte forbundet med smitterisiko på grunn av tett kontakt 
  • Øke kapasitet på transport 
  • Sikre godt renhold på transportmidler
Varighet på arrangementet  Langvarige arrangementer vil kunne øke sannsynlighet for smittespredning 
  • Vurdere å korte ned arrangementet