Annerledes hverdag

Hva gjør vi når hverdagen midlertidig endres og vi tilbringer mer tid hjemme? Når næringslivet sliter, mange frykter for jobbene sine og vi ikke kan nyte live-musikk, gå på kino eller besøke en kunstutstilling? Kanskje ligger vi syk hjemme eller er i karantene? 

Om vi er kulturkonsumenter eller produser kan vi finne både glede- og trøst i ulike kulturuttrykk. Vi kan lese bøker, se filmer, høre på musikk, spille spill, lese magasiner og nyheter, eller nyte et vakkert bilde. I sin rapport fra i januar beskrev også Verdens helseorganisasjon den positive sammenhengen mellom kunst og kultur og god helse. Dessverre er ikke alle uttrykk like tilgjengelig i disse dager.

Korona og kulturtilbud

De fleste av oss har heldigvis fortsatt bøker i bokhylla og for noen år siden tok mange vinylen frem fra glemselen. Med dagens digitale flater er det også mulig å nyte ulike uttrykk digitalt. De fleste av oss er godt kjent med kanaler som Spotify, Facebook og Netflix, men det fins også mindre kjente muligheter å trekke frem. Du kan for eksempel besøke:

  • Nasjonalbiblioteket som har digitale arrangement, videoarkiv og som tilbyr et utall bøker om du logger deg inn.
  • Digitalt museum som gir tilgang til artikler, utstillinger, foto, design og arkitektur for å nevne noe.
  • Nasjonalmuseet legger daglig ut nye fortellinger og møter med kunst, arkitektur og design via sine digitale kanaler.
  • Bibliotekene i Nordland tilbyr nå utlån av bøker via appen BookBites.
  • Brakkesyke 2020 på Facebook er en av aktørene som tilbyr live-streaming av hjemmekonserter.

Musikere fra Salten

Dugnadsånden har den siste uken gjort seg gjeldende. Vi har fått fornyet forståelse av hvor viktig det er å støtte lokalt næringsliv ved å handle lokalt. Mange artister har mistet inntektene sine som følge av korona krisen, samtidig lytter de fleste av oss på musikk daglig. Hvorfor ikke benytte denne tiden til å bli bedre kjent med det regionale musikk miljøet? Når krisen er over har de garantert en konsert nært deg! Kultursamarbeidet ønsker å være med å bidra til denne kunnskapen.

Les mer her.