Kriseledelsen skal ha nytt møte på mandag, for å følge opp justeringene av koronatiltakene.

Dette er blant annet klart etter dagens møte:

  • Skolene åpner tirsdag 12. mai 2020 kl. 08.30. Det vil sendes informasjon fra den enkelte skole.

Informasjon til foreldre med barn i skolen
Skole – informasjon om koronasituasjonen

  • Hjemmekontor. Fra mandag 11. mai vil de som har hjemmekontor i kommunen sakte men sikkert tilbake til normalen. Bruk av hjemmekontor kan opphøre/reduseres dersom det sikres at de ansatte kan holde en avstand på minst én meter i arbeidstiden, og dette avklares med ledere.
  • Bibliotekene - det planlegges for delåpning av bibliotek på Drag og Oppeid. Det vil komme egen oppdatering om dette når det er klart.
  • Besøksloggene videreføres for besøkende i kommunale bygg for å sikre smittesporing. Kommunehuset er foreløpig ikke åpnet for publikum.
  • Ballbingene åpnes for bruk utenfor skoletid. Det er viktig at barn har mulighet for aktivitet. Dette innebærer at treninger kan gjennomføres for inntil 20 personer som holder minst én meter avstand. Her er det Helsedirektoratets anbefalinger og idrettens egne retningslinjer som gjelder. Det oppfordres til at foreldre følger med på dette. 

    Kriseledelsen presiserer at selv om samfunnet gradvis åpnes mer og mer opp igjen, er det viktig at alle fortsetter å følge smittevernrådene:
    Fortsett med å vaske hender, hold avstand og vær hjemme dersom du er syk!

    Regjeringens plan og justeringer av koronatiltak fra 7. mai finner du her