Elin Eidsvik har takket ja til ny stilling som kommunaldirektør for oppvekst og kultur i Bodø kommune. Stillingen er en del av rådmannens ledergruppe, og verv som folkevalgt i nabokommunen Hábmer - Hamarøy lar seg ikke kombinere med dette. På denne bakgrunn søkte hun om fritak fra sine politiske verv. Dette gjelder kommunestyret, formannskapet og vervet som varaordfører. Tommy Kristensen (Ap) ble valgt til ny representant i formannskapet, mens Asbjørn Bye (Ap) rykker opp til fast plass i kommunestyret.

Ann Irene Sæter ble valgt til varaordfører 10. september 2020 på selve Gápptebiejvve - Koftedagen som feries over hele verden.

Koftedagen ble arrangert for første gang i 2014. Da oppfordret den samiske organisasjonen Noereh (som betyr ungdom på sørsamisk) at alle over hele verden tok på seg kofta torsdag 10. april. Ungdomsorganisasjonen ville hedre kofta og vise at man er stolt av den, i tillegg vise frem den samiske identiteten i samfunnet og styrke den. På grunn av koronapandemien ble koftedagen utsatt til 10. september.

Ordfører Britt Kristoffersen takket Elin Eidsvik for samarbeidet i den knappe året hun har fungert som varaordfører, og gratulerte Ann Irene Sæter med ny politisk rolle.