Får hjelp fra gode naboer

Hamarøy kommune får god støtte både fra Bodø og Steigen kommuner, og frivillige. Det er to helsepersoner fra Bodø kommune som er i gang med testing nå. Vi har flere lokale fagpersoner som får opplæring på testing, slik at kapasiteten øker. 

Hamarøy kommune regner med å teste mange de nærmeste dagene. - Vi oppfordrer til testing av alle som har vært innom legekontoret i den aktuelle perioden, som et tiltak for å være i forkant av situasjonen. Det betyr ikke at alle disse er regnet som nærkontakter, og vi ønsker ikke at noen skal bli engstelig om de må vente litt på time.

Vi har lav terskel for testing uavhengig av symptomer i denne situasjonen, så er du i tvil eller hvis du utvikler symptomer, må du isolere deg og testes. Testing foregår i test-bua utenfor legekontoret på Oppeid. Dette må avtales, ikke møt opp uten avtale. Testtelefon 477 66 557 er bemannet fra kl. 8.00 til kl. 15.30.   

Ikke ring legevakta

Pågangen på telefonen har lørdag vært så stor at mange har ringt legevakta i Bodø. -Det er ikke mulig å bestille testing der, så folk må være tålmodige og vente til de får svar og timer for testing via test-telefonen i Hamarøy, sier Kristoffersen.

Hamarøy bygdeheim

For å være bedre føre var ble sykehjemmet i Hamarøy stengt for besøkende fra i dag. – Det er ingen smitte ved sykehjemmet, og dette er kun et forbyggende tiltak. Det er svært viktig for oss å være i forkant og forberedt, avslutter Kristoffersen.

Informasjon om koronavirus, hjemmekarantene og isolering finnes på hamaroy.kommune.no, helsenorge.no og fhi.no.

Kontaktperson for media: ordfører Britt Kristoffersen, tlf 90891354.