Ny test om sju dager

Ansatte på legekontoret er nærkontakter til en som har fått påvist smitte, og skal derfor være i lovpålagt karantene 10 dager etter siste dag på jobb/siste kontakt med smittet, uansett om prøvesvarene nå er negative. FHI anbefaler også at de skal ta en ny test 7 dager etter denne dagen.

Må jeg i karantene?

Det er viktig å presisere at andre som har vært innom legekontoret i den aktuelle perioden og skal testes, går i karantene fram til de har fått prøvesvar. Dersom det er negativt svar, avsluttes karantenen, sier Kristoffersen.

Hun legger til at husstandsmedlemmer og andre nærkontakter til denne gruppen ikke blir påvirket før et eventuelt positivt prøvesvar foreligger.

Over 170 testet på lørdag

I løpet av lørdag 26. desember har Hamarøy kommune testet over 170 personer. Helsepersonell forsetter testing på søndag 27. desember fra kl. 11.00 til kl. 13.00 og fra kl. 14.00 til kl. 16.00. Pasientene blir satt opp med 2 min mellomrom. 

- Vi har nå kapasitet til å teste ca 240 personer pr dag, sier Britt Kristoffersen. 

Testing foregår i test-bua utenfor legekontoret på Oppeid. Dette må avtales, ikke møt opp uten avtale. Testtelefon 477 66 557 er bemannet fra kl. 8.00 til kl. 15.30.

Informasjon om koronavirus, hjemmekarantene og isolering finnes på hamaroy.kommune.nohelsenorge.no og fhi.no.