Testpersonellet

I de siste fem dager har testpersonellet utført rundt 800 tester. Bare på onsdag gjennomførte de hele 350 tester!

Testpersonellet er i hovedsak lokale ressurser som har stilt opp frivillig, omdisponert fra sine vanlige jobber. Sykepleiere fra Knut Hamsun videregående skole var blant de første, sammen med helsepersonell fra Hamarøy kommune. I tillegg har kommunen lånt personell fra Bodø og Steigen kommuner. Her har det vært mange involvert som har gjort en formidabel innsats.

Nabokommuner har stilt opp med folk og utstyr på kort varsel. Med stor pågang på testing gikk Hamarøy kommune nesten tomt for tester på tirsdag. Narvik og Steigen kommuner sendte noen hundre tester til oss slik at testing kunne fortsette.

Hamarøy kommune har god testkapasitet. Test-telefon er åpent fra kl. 8.00 til kl. 15.30.

Transport av tester har blitt gjort ved hjelp av servicekontoret i Hamarøy kommune. Når det ikke har vært mulig å organisere annen skyss, har to av medarbeiderne vekslet på å kjøre.

Det er også viktig å takke kommunens tekniskteam som stilte opp med mange praktiske oppgaver, blant annet desinfisering av legekontoret og testestasjonen, og organisering av boplass til helsepersonell fra andre kommuner.

Fra venstre: helsesykepleier Mallin Andreassen, ledende helsesykepleier Aid Olsen, kommuneoverlege Elisabeth Richter.
Fra venstre: helsesykepleier Mallin Andreassen, ledende helsesykepleier Aid Olsen, kommuneoverlege Elisabeth Richter.

Smittesporingsteam

I spissen for vårt dyktige smittesporingsteam er kommuneoverlege Elisabeth Richter som koordinerer arbeidet sammen med helsesykepleierne Aid Olsen og Mallin Andreassen. De har også hatt støtte fra flere lokalt. Da vi fikk 11 nye tilfeller samme kveld fikk vi raskt hjelp fra Steigen kommune slik at teamet ble styrket med tre personer til. Dermed ble smittesporingen rundt de nyeste tilfellene gjort raskt og effektivt og nye nærkontakter ble satt i karantene. Hamarøy har også fått tilbud om hjelp med smittesporing fra andre kommuner.

Frivillige organisasjoner

Lokale frivillige organisasjoner har også støttet kommunen fra dag en. Hamarøy Røde Kors, Norske Kvinners Sanitetsforening, Hamarøy Frivilligsentral står bak en mindre synlig, men veldig viktig jobb. De regulerer test-kø ved legekontoret, lager mat til testere, hjelper med handling for de som er i karantene eller isolasjon.

Det er siste dag i 2020, men ikke siste dag med korona. Tusen takk til alle for innsatsen dere gjør! Ikke minst til innbyggere i Hamarøy kommune som følger smittevernregler. Vi må bare fortsette litt til. Alle må bidra til at vi får smitten under kontroll. Hold deg hjemme, begrens nærkontakter, ha god hånd- og hosthygiene.

Godt nytt år!