Fem finalister

Før påske arrangerte Hamarøy kommune tegnekonkurranse. Elevene fra 5. til 10. klasse fikk oppgave til å tegne en figur som kan brukes til kommunens arbeid med å spre informasjon om korona til barn og unge. Det kom 22 fine forslag og 11 av dem gikk videre.

Juryen var enige med vurderingene fra ungdomsrådet, og vinneren av tegnekonkurranse er Ada Hovlund med sin tegning av et grønt lite koronavirus som bruker munnbind. Vinneren får et gavekort på kr 1000,- som kan brukes på Panduro hobbybutikk.

Tre tegninger fikk likt antall stemmer fra ungdomsrådet. Disse får delt andreplass, og vinnerne er: Ronya Bendixen, Simon Thorp Steinsvåg og Linnea Soleng. 

Delt andreplass får hver sitt gavekort som kan brukes på Panduro hobbybutikk, og har en verdi på kr 500,- hver.

Begrunnelse

1. plass 

Viruset med munnbind: det fikk flest stemmer fra ungdomsrådet, og er enkel og anvendelig som illustrasjon til all slags koronarelatert informasjon. Det er lett å kjenne igjen at dette er covid-19-viruset. Og den ser ut til å være godt egnet til digital bruk med få detaljer og farger. Et sjarmerende lite virus som bruker munnbind når det er anbefalt eller påbudt.

2. plass

Svaner av Simon Thorp Steinsvåg: denne var artig fordi den spiller på kommunevåpenet vårt. Når man studerer hva som skjer i tegninga, tenker vi på våre råd til de som kommer reisende fra steder med høyere smittetrykk. Den passer også godt til å illustrere råd om å holde avstand, eller som illustrasjon om nærkontakter. Den ene svanen kommer flyvende med smitte og kommer i nærkontakt med den andre svanen.  

Lege, jente og ballonger av Linnea Soleng: ei koselig tegning med flere elementer som gir assosiasjoner til covid-19, blant annet virus og munnbind er med. Vi tenker at her gir legen kanskje gode råd og håp om at alt skal bli bra.  

Zombie som holder virus av Ronya Bendixen: tegninga var mer detaljert og kan føles litt dyster. Den kan illustrere helsetrusselen som covid-19-viruset er. Men kanskje mest et bilde på at den unormale tilstanden vi har hatt i over et år nå, kan være tung for mange av oss. Vi assosierer at covid-19 kan være en trussel og en byrde for oss på flere måter, både for fysisk og psykisk helse. Og at det er viktig å anerkjenne og snakke om dette.  

Vi gratulerer vinnerne og vil takke for alle de flotte tegningene som kom inn!