Sjekk ut tips og råd til hvordan du kan etterlate deg skogen, byen, fjellheimen, kysten og landeveien #likefinsomfør i sommer.

Strandrydderapporten = Rydderapporten

Hvert år oppsummerer Hold Norge Rent hva frivillige og profesjonelle har ryddet i løpet av året. Strandrydderapporten vokser i omfang og har nå byttet navn til Rydderapporten.

Høstens store ryddedugnad

Årets nasjonale ryddedugnad finner sted 5. - 20. september. Dugnaden sparkes i gang med en felles nordisk ryddedag lørdag 5. september, og den tradisjonsrike Strandryddedagen blir i år lørdag 19. september.

Strandrydding

Iris har gjennomført strandrydding siden 2011 (Aksjon Reine Strender). I 2020 med nærmere 300 strandryddeaksjoner, over 5500 plastsekker og nesten 67.000 kilo ryddet, bøyer de seg i støvet over engasjementet, stå på-viljen og miljøbevisstheten til alle der ute. Iris fortsetter med Aksjon Reine Strender i Salten også i 2021.

Rydde Norge

Vi ønsker også å gjøre oppmerksom på nettsiden Se rydde Norge her, som er et nasjonalt verktøy for frivillig opprydding. Her kan man arrangere og delta i ryddeaksjoner, samt finne nyttig informasjon og veiledning om opprydding.