Det var påmeldt fire lag, som var fra Tranøy og omegn IL, Hamarøy IL, Sørulf IL og Drag IL. Deltakerne var nødvendigvis ikke medlemmer av idrettslagene, men hvert enkelt idrettslag hadde ansvaret for å finne deltakere og representere sitt område. Det var ingen øvre aldersgrense. Arrangementet fant sted i området rundt klubbhuset på Oppeid, men også langs veien ned mot Glimma. Det var Sørulf IL som gikk seirende ut av konkurransen og som fikk utdelt vandrepokalen.

De som stod i bresjen for arrangementet, var fritidsleder Gerda Jaanus, folkehelsekoordinator Kristin Green Johnsen og frivilligkoordinator Karina Thorbergsen. Sammen med seg hadde de friluftslivelever på andre året ved Knut Hamsun videregående skole, som hadde ansvaret for planlegging og gjennomføring av de ulike oppgavene som deltakerne skulle delta i. Foreldregruppen for G13 i Hamarøy IL hadde åpen kafé.

Mæsstárij mæsstár - Mesternes mester i Hábmer - Hamarøy er støttet gjennom folkehelsemidler fra Nordland fylkeskommune.

Tilbakemeldingene er gode, hvor ønske er å gjenta arrangementet og gjøre det en årlig tradisjon. Både deltakere og publikum var storveis fornøyde og engasjerte.

En stor takk rettes til alle som har vært med å bidratt til at dette ble en flott dag.