Datavaner er i fokus på Torsdager på biblioteket 21.november.

Kommunepsykolog Josef Dahlgren innleder med foredraget «Hvordan påvirkes hjernen av skjermbruk».

Så forteller biblioteksjef Mari Hopland om sine erfaringer med Data Detox, og deler ut Data Detox kit til alle som vil ha. Data detox kit er en pakke med åtte utfordringer hvor du hver dag tar tak i en del av din digitale personlighet.

Data detox

Føler du at du holder på å miste kontrollen over ditt digitale liv? Har du installert for mange apper, klikket på «Jeg godkjenner» et par ganger for mye, husker du egentlig hvor mange kontoer du har rundt om på internett? Du har kanskje opplevd at annonser følger deg når du surfer, eller nyhetene du leser på nettet endres utfra hva du tidligere har søkt? Eller kanskje du rett og slett er bekymra for at noen skal stjele din identitet på internett? Du kan få kontroll med en 8-dagers detox! På slutten av programmet kommer du til å være et godt stykke på vei mot et sunnere digitalt jeg og unngå ubehagelige konsekvenser på sikt.

Data Detox Kit er et åttedagers program der du hver dag tar tak i en del av din digitale personlighet.

Utgangspunktet for Data Detox Kit er at alle har et giftig dataoverskudd som kan gi ubehagelige konsekvenser. En stor mengde dataelementene samles inn om oss fra ulike enheter, tjenester og kontoer, og disse opplysningene kan misbrukes av folk som ønsker å påvirke og/eller tjene penger.

Data detox torsdag 21.november (1).png