Prøvesvar og hurtigtest

De som har testet seg i dag på legekontoret vil få beskjed dersom de har positivt prøvesvar. Hurtigtester har vi svar på i løpet av dagen. Det er i hovedsak utført PCR-tester, og for disse forventer kommunen prøvesvar i løpet av helgen.

Videre oppfordres det til å ta hurtigtest med negativt resultat av barna før de kommer på skolen på mandag, og ny hurtigtest på onsdag. Hurtigtester utleveres på legekontoret. Hvordan tar jeg selvtesten? Testing er frivillig.

Arrangementer i helgen

Hamarøy kommune følger nye nasjonale anbefalinger som gjelder fra 3.desember. Det er ingen grunn til å avlyse arrangementer som foregår i kommunen, unntatt arrangementer hvor barneskoleelever og kulturskoleelever er involvert i. Vi deler ut munnbind til de arrangører som har behov for det.

En foreløpig vurdering av mulige nærkontakter, samt nasjonale anbefalinger om bruk av hjemmekontor for de som har mulighet til det, er bakgrunnen for at kommunehuset er stengt for publikum i dag. Nye vurderinger om å ha hjemmekontor kommer på søndags ettermiddag/kveld.

Kommuneoverlegen anbefaler å følge nasjonale råd:

  • Hold avstand til andre, gjerne en meter, der det er mulig.
  • Unngå håndhilsning og klemming.
  • Bruk munnbind der det ikke er mulig å holde avstand.
  • Hold deg hjemme om du er syk og test deg. Det anbefales sterk at de som har symptomer tar PCR-test på legekontor fremfor å kun bruke hurtigtest hjemme. Dette fordi vi ikke vet hvor smitten kommer fra, og slik testing vil hjelpe oss til å få oversikt.

Vi ønsker alle ei riktig god førjulshelg!