Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Karantene og isolasjon

Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16.00. Når vi går over til en normal hverdag, fjernes alle restriksjoner innenlands, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19.

regjeringen_twitter_fallback520x254

Informasjon om karantene, isolasjon, symptomer

Råd til alle i befolkningen: husk god hånd- og hostehygiene, hold minst 1 meter avstand til andre enn de du bor sammen med, unngå fysisk kontakt, inkludert håndhilsing og klemming. Hvis du er beskyttet kan du ha nær kontakt med andre i private hjem, men hold fortsatt avstand til ubeskyttede i risikogruppen. Se nærmere beskrivelse For deg som er vaksinert eller har gjennomgått covid-19. Får du symptomer på luftveisinfeksjon, må du holde deg hjemme og du bør ta en test. Test-telefon 477 66 557. Ikke møt opp hos lege/legevakt uten å ringe først. Åpningstider for test-telefon kl. 8.00 - 15.30.

Karantene og isolasjon

Karantene og isolering

Du skal være i karantene i 10 døgn uavhengig av om du er i karantene på grunn av reise eller som nærkontakt. Har du karanteneplikt fordi du har vært i et rødt land eller hatt nærkontakt med en person med bekreftet covid-19 skal du uansett fullføre karanteneperioden på 10 døgn selv om du tar test og den er negativ.

Her finner du informasjon om hjemmekarantene og isolasjon på 22 ulike språk. 

Litt mye helt avstand 5 mars
1