Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Koronavaksine i Hamarøy

Ny oppfriskningsdose for eldre

De som er 80 år eller eldre kan ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine. Hvis man har fått 3 doser og ikke har gjennomgått koronasykdom etter dette, kan man få en ny oppfriskningsdose hvis man selv ønsker det. Det er ikke grunnlag for å gi en fjerde dose til alle over 80 år, men dette kan vurderes av den enkelte, opplyser Folkehelseinstitutt (FHI).

De som er 80 år eller eldre kan ta en ny oppfriskningsdose med koronavaksine hvis de vil. Illustrasjonsbilde: Ada Hovlund

4. dose koronavaksine

Personer med alvorlig svekket immunforsvar tilbys nå 4. dose koronavaksine. Anbefalingen gjelder uavhengig av om de har mottatt to eller tre doser i sin grunnvaksinasjonsserie. For de med alvorlig svekket immunforsvar, som anbefales tre doser i grunnvaksinasjonsserien, blir oppfriskningsdosen den fjerde dosen koronavaksine de mottar. Personer som har fått tilbud om 4. dose fra legen, må ta kontakt med helsestasjonen for timebestilling.

 

 
Vaksine sprøyter

Koronavaksine til barn

Regjeringen har etter en anbefaling fra Folkehelseinstituttet besluttet å åpne for koronavaksine til barn i alderen 5-11 år, og andre dose til 12-15-åringer. 

Illustrasjonsbilde: Linnea Soleng

Vaksinering på Drag

Onsdag 12. januar blir det vaksinering på legekontoret/helsestasjonen på Drag. Alle over 18 år kan få 3. dose med koronavaksine som settes etter 4,5 måneder. Meld deg på 3. dose til Servicekontoret på tlf. 941 32 515, og oppgi når du fikk 2.dose.

Korona vaksine

Meld deg på 3.dose

På grunn av den raske spredningen av omikronvarianten av koronaviruset, er det viktig at alle som nå anbefales oppfriskningsdose takker ja til den koronavaksinen de får tilbud om. Er du over 18 år? Meld deg på 3.dose! Ring til Servicekontoret på tlf. 941 32 515, og oppgi når du fikk 2.dose. Ved eventuelle spørsmål ta kontakt med Servicekontoret på tlf. 941 32 515. Åpningstider i romjula er kl. 10.00 - 14.00, stengt på nyttårsaften.

 
 
Illustrasjonsbilde: Ada Hovlund

Koronavaksine 3.dose

Er du over 45 år? Meld deg på 3.dose koronavaksine til Servicekontoret på tlf. 941 32 515. Oppgi dato for 2.dose, dette fordi det skal gå minimum 5 måneder mellom 2. og 3.vaksinedose. 

Vaksine sprøyter

Meld deg på 3.dose

Hamarøy kommune har fått tildelt 430 doser koronavaksiner og de over 65 år prioriteres. Det nasjonale målet er at alle over 65 år skal ha fått tilbud om 3.dose før jul. I Hamarøy er vi godt i rute og er på nivå med resten av landet.

Vaksinasjonssted på HIS. Foto: Svetlana Gracheva

Vaksinasjon med 3. dose

Regjeringen har besluttet at personer med alvorlig svekket immunforsvar skal få tilbud om 3. dose koronavaksine. 

Illustrasjonsbilde: Ada Hovlund

På tur til normalen

Kommuneoverlege Elisabeth Richter gratulerer med gjenåpning etter pandemien - og at nå er vi på god tur til et normalisert samfunn.  
-Vi har kommet oss igjennom dette sammen som den sterke kommunen vi er! sier Richter. -Covid-19 er fortsatt i samfunnet, og det vil være behov for testing når man får symptomer.  Bare ta kontakt med test-telefonen ved behov, legger hun til.  

Kommuneoverlege Elisabeth Richter gratulerer med gjenåpning etter pandemien. Foto: Svetlana Gracheva

Vaksineplan 38

I uke 37 var det til sammen satt 96 vaksinedoser i Hamarøy. Det er vaksinert 63 elever (12-15 år), 27 personer har fått sin 2. vaksinedose. Det vil si at 2 071 personer er ferdig vaksinert. (I tillegg er de i aldersgruppen 12-15 år ferdig vaksinert med sin første og eneste dose). 4 personer har fått sin 1. dose og 2 personer har fått sin 3. vaksinedose.

Vaksinering på HIS Foto Svetlana Gracheva