Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oppdatert informasjon fra Hamarøy kommune

God oversikt og 1 nytt tilfelle

Prøvesvar fra omkring 40 testede i starten av uka, har bekreftet ett nytt smittetilfelle av covid-19. Det siste tilfellet er en nærkontakt, og kommunen har totalt fått bekreftet ni smittetilfeller de siste to ukene. Kommuneoverlege Elisabeth Richter melder at smittesituasjonen nå er oversiktlig, og at alle over 65 år vil bli tilbudt en tredje oppfrisikingsdose med koronavaksine.
Pressemelding logo

Totalt 8 smittetilfeller

På lørdag ettermiddag fikk Hamarøy kommune prøvesvar på tester som ble tatt dagen før. Ett nytt  tilfelle er bekreftet i dag. Totalt har vi 8 smittetilfeller på 14 dager. Det første tilfellet var i uke 38. Alle er knyttet til Innhavet. Det er i hovedsak eldre og fullvaksinerte personer.

Pressemelding HK

Tre nye smittetilfeller

Kommuneoverlege Elisabeth Richter opplyser fredag ettermiddag at det er påvist tre nye smittetilfeller av Covid-19 via svar på hurtigtester som er tatt i dag. Det er totalt seks smittetilfeller i kommunen, og det er i hovedsak eldre og fullvaksinerte personer som har fått påvist positive tester. 

Tre nye smittetilfeller

Ett nytt smittetilfelle

Kommunen har fått bekreftet ett nytt smittetilfelle av Covid-19 som er knyttet til Innhavet. Totalt har vi tre bekreftede smittetilfeller. Smittevei er ukjent og det er risiko for at flere kan være smittet. Kommuneoverlege Elisabeth Richter ber alle som har symtomer om å teste seg, uavhengig om man er vaksinert eller ikke.

Pressemelding HK

To smittetilfeller i Hamarøy

Hamarøy kommune har fått påvist to nye smittetilfeller av Covid-19. Begge tilfellene er fra Innhavet. Det er ingen sikker sammenheng mellom de to tilfellene, og smitteveier er ukjent.

Pressemelding

Selv ansvarlig

Selv om hverdagen nå blir som normal for de fleste, er ikke pandemien over. Nå får kommunene hovedansvaret for å iverksette tiltak og vedta lokale forskrifter dersom situasjonen tilsier det. Kriseledelsen i Hábmera – Hamarøy har diskutert gjenåpning lokalt. Kommunen følger nasjonale råd og går over til en normal hverdag med økt beredskap.

Pressemelding HK

Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap

Regjeringen har besluttet at Norge går over til en normal hverdag med økt beredskap lørdag 25. september klokken 16.00. Når vi går over til en normal hverdag, fjernes alle restriksjoner innenlands, med unntak av kravet om å gå i isolasjon hvis du er syk med covid-19.

regjeringen_twitter_fallback520x254

Ett smittetilfelle

Pr fredag 24. september er det bekreftet ett smittetilfelle med koronavirus i Hábmer - Hamarøy. Kommuneoverlege Elisabeth Richter opplyser at det er kjent smittevei, og situasjon er oversiktlig og under kontroll.

Pressemelding HK

Negative prøvesvar

Hamarøy kommune har fått prøvesvar på 80 tester som ble tatt på tirsdag. Alle er negative. Det betyr at vi kun har to personer i kommunen som er bekreftet smittet med covid-19. Begge er i isolasjon.

Pressemelding HK

Statusoppdatering covid-19

Mandag meldte vi at to elever i Hamarøy har testet positivt for covid-19. Tirsdag er det testet ca 80 elever fra Knut Hamsun videregående skole og Innhavet oppvekstsenter, og nærkontakter. Prøvesvar forventes i løpet av 1-2 dager på grunn av stor trykk på laboratoriet på Nordlandssykehuset. Kommuneoverlege Elisabeth Richter anbefaler at alle som reiste med skolebussen til og fra Innhavet den 24., 25. og 26. august tester seg. Dette gjelder også elever med korresponderende skolebusser mellom Oppeid og Innhavet. 

Pressemelding HK
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |