Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Oppdatert informasjon fra kommunen

Ta kontakt før besøk

Avdelingsleder ved Dragstunet, Morten Aspaas, opplyser at det påvist covid-19-smitte blant beboere på Dragstunet. Smittede følges opp av helse, og det er iverksatt smitteverntiltak. Han ber derfor om at pårørende som skal komme på besøk til Dragstunet, på forhånd kontakter personalet på tlf. 482 94 605.

Dragstunet. Foto: Svetlana Gracheva

Registrer din selvtest

I ukene 8 og 9 er det totalt 244 egenregistrerte positive hurtigtester i Hábmera suohkan - Hamarøy kommune. Helsedirektoratet har bedt om at alle som får positivt resultat på selvtest registrerer resultatet her. Ved å registrere positivt resultat, bidrar du til at kommunen får oversikt over smittesituasjonen lokalt og at Helsedirektoratet holder oversikt over smitteutviklingen nasjonalt. Hvis du registrerer positivt resultat, vil du automatisk få tilsendt en tekstmelding med lenke til informasjon om hva du bør gjøre når du har testet positivt.

Hurtigtest korona

Utlevering av hurtigtester

De nye reglene som gjelder fra 12. februar, anbefaler test for covid-19 kun ved nyoppståtte luftveissymptomer hos voksne. Personer ved nyoppståtte luftveissymptomer kan hente hurtigtester på legekontoret. Husk å respektere åpningstidene og ring på forhånd. Ved oppmøte ha god håndhygiene.

Hurtigtest korona

Smitteverntiltakene oppheves

Regjeringen har i dag, lørdag 12. februar, fattet vedtak om endringer i koronatiltakene. Alle endringene gjelder fra kl. 10.00 lørdag 12. februar 2022.

regjeringen_twitter_fallback520x254

16 nye smittetilfeller

Denne uke har kommunen fått 16 nye smittetilfeller bekreftet med hurtigtester. Det visses at det er spredning i hele kommunen. Kommuneoverlege Elisabeth Richter sier at situasjonen er under kontroll. 

Illustrasjonsbilde: Ada Hovlund

25 nye smittetilfeller

I uke 5 har kommunen fått 25 nye smittetilfeller. 14 av disse er bekreftet med PCR-tester og 11 med hjemmetester. Har du fått tre doser, eller har fått to vaksinedoser og hatt covid-19 i løpet av de siste tre månedene, trenger du ikke å ta PCR-test for å bekrefte positivt resultat av en selvtest. Registrer din selvtest her.

Illustrasjonsbilde: Ada Hovlund

Regjeringen fjerner svært mange koronatiltak

Regjeringen har, tirsdag 1. februar, fattet vedtak om endringer i covid-19 -tiltak. Alle endringene gjelder fra kl. 23.00 tirsdag 1. februar 2022. Du finner detaljert informasjon om endringene på regjeringen.no. Her er en oversikt over endringene.

regjeringen_twitter_fallback520x254

Fire nye smittetilfeller

Mandag ble det bekreftet fire nye tilfeller av covid-19. Med disse inkludert ble det siste uke påvist til sammen 12 tilfeller. Av disse er noen bekreftede PCR-tester og noen er selvmeldte hjemmetester.

Illustrasjonsbilde: Ada Hovlund