Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Råd til befolkningen, barn, gravide og risikogrupper. Reiseråd

Innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge

Alle som kommer til Norge fra utlandet, bortsett fra de som kommer fra grønne land/områder i Europa, skal være i karantene, men det er noen unntak. Det er viktig at du holder deg oppdatert på hvilke regler som gjelder for deg.

kart-over-landomrder-i-e

Kjære besøkende til Hábmer – Hamarøy!

Turister og besøkende er hjertelig velkommen til natur- og kulturperlen Hábmer - Hamarøy i sommer. Hjelp oss å holde kommunen ren og koronafri, ta vare på søppel og følg smittevernrådene under oppholdet. Besøkende som kommer til Hábmer - Hamarøy fra andre kommuner og har symptomer anbefales å teste seg på dag 1 og 5-7 etter ankomst. For å bestille tid til Covidtesting ring tlf. 477 66 557. Åpent alle hverdager 08:30 - 10:00 og 13:00 - 14:30. Testing utføres mandag, onsdag og fredag. Fullvaksinerte trenger ikke å testes så lenge de ikke har symptomer. Ved symptomer bør man uansett følge rådene for testing. Hvis du reiser til en kommune med mindre strenge tiltak enn hjemkommunen din, bør du som hovedregel følge anbefalingene som gjelder hjemme.

Velkommen til Hábmer - Hamarøy. Foto: Svetlana Gracheva

Tilbake til «normalen»

-Smittesituasjonen i Hábmera suohkan - Hamarøy kommune er stabil og vi følger nå regjeringens føringer for trinn to i gjenåpningsplanen som gjelder fra 27.mai, opplyser kommuneoverlege Elisabeth Richter. I forbindelse med utbruddet i Kjøpsvik har vi testet rund 70 personer forrige uke, ingen av dem hadde positive svar.

Nasjonale-tiltak 27 mai

Tiltak som gjelder fra 16. april

Oversikt over tiltak og anbefalinger angående arrangementer og sosiale sammenkomster. Alle arrangementer og private sammenkomster der personer fra forskjellige kommuner møtes bør utsettes eller avlyses. Om de likevel må avholdes, gjelder reglene for arrangementer. Reglene for arrangement på offentlig sted er forskriftsfestet, og brudd på reglene kan straffeforfølges dersom de ikke blir overholdt. Derfor er det viktig å sette seg godt inn i reglene når man planlegger et arrangement.

 

Nasjonale-tiltak_1604

Regjeringens anbefalinger for påsken

Det er snart påskeferie, og i den forbindelse kommer regjeringen med anbefalinger for hvordan ferien kan gjennomføres på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Smittesituasjonen følges nøye, og tiltakene kan bli endret på kort varsel. Se også tiltak og anbefallinger som gjelder Hamarøy kommune.

God påske. Foto: Svetlana Gracheva
1 | 2 | 3