Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Sykehjem og koronasykdom

Åpner mer på sykehjemmet

Vaksineringsteamet i Hábmer - Hamarøy er ferdig med vaksinering med dose 2 på sykehjemmet, og nå kommet ned i aldersgruppe under 80 år. Uke 8 får kommunen bare doser for 2. gangsdosering. Det betyr at det blir ingen nye vaksiner satt neste uke. Den pågående vaksineringen i samfunnet gjør at det kan endres på rådene om besøk på Hamarøy bygdeheim. 

Hamaroy bygdeheim. Foto: Svetlana Gracheva

Kun en er positiv

Hamarøy kommune har i kveld fått svar på prøvene som ble tatt på onsdag. - Det er meldt om bare én ny positiv prøve. Det er dessverre en ansatt ved Hamarøy Bygdeheim som har fått påvist covid-19, opplyser ordfører Britt Kristoffersen. 

Pressemelding HK

Hamarøy bygdeheim er stengt for besøk

Hamarøy bygdeheim er stengt for besøk inntill smittesituasjonen i kommunen er avklart. Det er ingen smitte ved sykehjemmet, og dette er kun et forbyggende tiltak. Det anbefales også sterkt å ikke komme på besøk til Dragstunet og omsorgsboliger. Dersom man skal på besøk dit, husk å holde minst 2 m avstand, følge smittevernregler, eventuelt ha på seg munnbind.
Hamaroy bygdeheim. Foto: Svetlana Gracheva

Omsorgsavdelinger åpner for begrenset besøk

Hamarøy kommune gir nå beboere ved omsorgsavdelinger muligheten til å få besøk av sine pårørende i tråd med myndighetens anbefalinger. Etterhvert som samfunnet åpner opp blir det ekstra viktig å skjerme både risiko gruppe og helsepersonell. Besøkende må henvende seg til personalet først på telefon. Det er viktig at det overholdes 1 meter avstand mellom besøkende og beboer, og at smittevernråd følges.

Illustrasjonsbilde.

Sykehjem og heldøgns omsorgsboliger

Sykehjem og heldøgns omsorgsboliger er stengt for besøkende uten spesiell avtale. Også andre kommunale kontorer og driftsbygg kan være stengt for publikum eller begrenset til avtaler. Kommunen innfører fra 13.03.2020 kl 16.00 loggplikt ved inngang til ALLE kommunens driftsbygg. Ved kommunale driftsbygg og andre bygg vil besøkende bli bedt om å etterleve lokale anbefalinger. Besøkende skal følge stedets besøks- og hygieneregler.
Hamarøy bygdeheim.
1