Ta det på alvor

Smittesporingen hos oss viser at de fleste blir smittet gjennom sine nærmeste nærkontakter. - Det er mindre risiko for å bli smittet ved et legebesøk eller gjennom andre tilfeldige kontakter. Det er i eget hjem eller på besøk hos andre at det skjer mest smitteoverføring. Jo hyppigere og tettere kontakt, desto større risiko er det for å bli smittet. Derfor er det vanligst å bli smittet av venner og familie, fordi man er nærmest dem fysisk. Man har ikke samme type kontakt med f.eks. legen eller læreren sin. Det rapporterer kommuneoverlegen og smittesporingsteamet om den smittesituasjonen vi har her i Hamarøy. 

- Det betyr at det viktigste vi gjør er å holde god avstand til andre og redusere antall nærkontakter, sier ordfører Britt Kristoffersen. - Følg de råd og bestemmelser som gjelder, hjelp andre å føle seg trygg: på skoler, barnehager, butikker, sier ordføreren. 

.

Svarer på spørsmål

På mandag laget ordfører Britt Kristoffersen og kommuneoverlege Elisabeth Richter et videoopptak hvor de svarer på spørsmål fra innbyggere om koronasituasjonen i kommunen. 

Her blir det gitt mer informasjon om hvordan kommuneoverlegen vurderer smittesituasjonen i vår kommune og tiltak som er iverksatt. 

Takk til alle som sendte inn spørsmål via kommunens Facebook-side! Se videoopptak her