Hamarøy bygdeheim

Nyttårsaften fikk en ansatt ved Hamarøy bygdeheim påvist positiv test på covid-19. Nærkontakter til den ansatte ble satt i karantene og en gruppe beboere ble også satt i karantene med egen bemanning. Flere tiltak ble iverksatt. Massetesting blant ansatte og beboere ble gjennomført både 30. desember og 2. januar. Det er ingen som har testet positivt.  

Den ansatte hadde en svakt positiv test. Dette er kontrollert med to nye tester. Svar på begge de nye testene er negativ. I samråd med FHI vurderes denne personen nå som negativ for covid-19. Vi kan dermed lette på tiltak rundt beboere og ansatte som var satt i karantene.

På grunn av smittesituasjonen i kommunen videreføres bruk av munnbind for ansatte og besøksforbud ved sykehjemmet. Videre behov for testing av ansatte og beboere vurderes fortløpende.  

Hamarøy legekontor

Hamarøy legekontor er åpent fra mandag 04. januar. Telefontid mandag-fredag 08:30 - 11:00 og 13:00 - 14:30. Ikke gå inn på legekontor om du har symptomer av luftveisinfeksjon.

Korona-tiltak

Søndag ettermiddag publiserte Hamarøy kommune informasjon om oppdaterte tiltak og anbefalinger

Etter at disse var publisert, kom det nye tiltak fra regjeringen. Det er til enhver tid de strengeste regler fra enten regjering eller kommune som gjelder. Det betyr at der regjeringens nye tiltak er strengere enn kommunens, er det nasjonale regler som gjelder. For øvrig kommunens tiltak.