Innbyggervarsling

Hamarøy kommune har tatt i bruk varslingssystemet Varsling24 for at innbyggeren i et definert område kan varsles om hendelser via SMS.

Vi kan varsle på SMS til mobiltelefon og talemelding til fasttelefon.

Når blir systemet brukt?
Det kan for eksempel være ved vannavstengning, stengte veier, evakuering og andre forhold som krever rask informasjon. Det kan også brukes til å sende informasjon som kommunen mener er relevant å nå ut til alle innbyggere med.
Varslingssystemet er integrert med et kartsystem som gjør at kommunen raskt kan varsle alle som bor i et geografisk område.

Du må aktivt gjøre en registrering av ditt telefonnummer på adressen din er dersom du:

  • Nylig har flyttet eller av andre grunner ikke er oppført med telefonnummeret ditt på adressen
  • Har mobiltelefon registrert på arbeidsgiver
  • Har hemmelig telefonnummer

Merk: Bedrifter/organisasjoner  må registrere kontaktpersoner med mobilnummer for å kunne motta varsling på virksomhetens adresse

Kan vi nå deg?
Det finnes to ulike registre man kan velge å registrere seg i for at vi skal nå privatpersoner (Her kan du også kontrollere om du allerede er registrert).

  1. www.norge.no/oppdater-kontaktinformasjon   I dette felles nasjonale kontaktregisteret anbefaler vi å legge inn både mobiltelefon og e-postadresse da mange henvendelser fra det offentlige vil foregå her i fremtiden. Dette på lik linje med selvangivelsen som dere kanskje er kjent med fra tidligere.
  2. www.varslemeg.no  som er et tilleggsregister benytter du om du ønsker å motta varsler for en adresse som du ikke er registrert med bostedsadresse på.


Bedrifter
Bedrifter må registrere nøkkelpersoner ved å gå inn på linken  www.varslemeg.no
Du kan registrere så mange nummer du vil per adresse.

Ofte stilte spørsmål om varsling på SMS  • Oppdatert av Siv Reidun Sandnes
  • Sist oppdatert den 19.10.2016