Følgende status

Til og med uke 5 har Hamarøy kommune fått 156 vaksinedoser. Av disse er det 29 personer som har fått både første og andre dose. I uke 6 får vi 78 doser og noen av disse går til personer som skal ha sin andre dose. De fleste har fått dose 2 på sykehjemmet. Vi venter på at alle skal ha fått andre dose der, før vi åpner opp for mer besøk i tråd med nye nasjonale føringer. Dragstunet er ​i forbindelse med vaksinasjonen definert som institusjon, og beboere her får dose 2 i uke 6. 

Det er fortsatt flere over 85 år som ikke har fått vaksine. Det kan være forskjellige årsaker til at en planlagt dose ikke blir satt, og da blir nestemann på listen kontaktet. Det er kort holdbarhet på vaksinen, så man må være forberedt på å bli innkalt på kort varsel.

Se vaksineringsscenario på FHI sin side.

Helsepersonell i kommunen prioriteres som anbefalt

20% antall doser som kommunen får, går som anbefalt til helsepersonell. Det er kun helsepersonell som blir prioritert. Øvrige ansatte i kommunen er betrakte som innbyggere og vil få tilbud om vaksine i henhold til FHI`s prioriteringsliste. Helsepersonellgruppene i kommunen er prioritert i henhold til anbefalinger fra FHI. Prioriteringen av helsepersonellgrupper i ulike kommuner vil være forskjellig. Prioriteringen baseres på dels på hvor utsatt for ukjent og kjent smitterisiko personellet er og hvor kritisk personellgruppen er i forbindelse med smitteutbrudd.

Prioriteringen utføres så nøye som mulig utfra tilgjengelig informasjon og kommuneoverlegen vurderer hver individuell vaksinering i forhold til prioritering ut fra prioriteringsrekkefølgen bestemt av FHI. Se FHI sine regler for prioritering her.

Forbered deg

Du har ansvar for å sørge for transport til der koronavaksinasjon foregår selv.

Vær obs på at etter vaksinasjonen må du observeres i minst 20 minutter og i noen tilfeller lengre tid grunnet økt risiko for reaksjon i etterkant av vaksinen.

Mer informasjon om koronavaksine

Lurer du på noe om koronavaksine? Finn svar på mange spørsmål her.