Det er kombinert stordyrpraksis og smådyrpraksis. Stordyrpraksisen innebærer mest storfe, men litt gris, sau og hest. Mulighet for vikarvirksomhet for inseminør. Dyrlegen i Nord-Salten har smådyrklinikk i Steigen med to ansatte, men for tiden bare en veterinær i arbeid.

Det er i utgangspunktet 3 delt vakt. Det vil være anledning til å låne kontor og utstyr til smådyrpraksis. Må disponere egen bil. Lettkjørt distrikt uten behov for båtskyss.

Det ytes statlig vakttilskudd utbetalt gjennom kommunen. For lengre perioder vil det i tillegg til vaktgodtgjørelse bli gitt stimuleringstilskudd fra kommunen. Kommunen vil være behjelpelig med å finne et sted å bo, og vil dekke leiekostnader for en evtuelt kortere periode, samt et ekstra tilskudd på kr 1000,- pr. dag  

Til sammen utgjør tilskuddene og omsetning fra praksis, inseminering og vakt store muligheter for god inntjening og en variert praksis.

Området er veldig naturskjønt med store muligheter for friluftsaktiviteter. Her er nærhet til fjell og sjø. Så gode muligheter for blant annet vandreturer, toppturer, innlandsfiske, sjøfiske, jakt og kajakkpadling i et padleparadis. Rikt kulturliv og flere organiserte fritidstilbud.

Forespørsel om jobben rettes til Steigen kommune, avd.leder Andreas Sletten, tlf. 48 88 40 96 eller jordbrukssjef Berit Staurbakk, tlf. 991 59 325. Kan også kontakte veterinær Maylene Johansen, tlf. 952 28 296.

 

Tekst: Steigen kommune