Etter den store overgrepssaken i Tysfjord er det et spørsmål mange stiller seg: Hvordan kunne dette skje? Og hvordan kunne skepsisen til storsamfunnet gå i arv i generasjoner?

Jasska/Trygg - nettverket og Hamarøy bibliotek er glade for at Anne-Britt Harsem vil besøke Hamarøy i forbindelse med lanseringen av sin nye bok "Lena fra Tysfjord - en historie om rasisme, svik og forsoning." (CappelenDamm, 2020).

Torsdag 27.8 besøker Harsem Hamsunsenteret. I Æventyrsalen på Hamsunsenteret vil forfatter Anne-Britt Harsem fortelle om historien til Lena fra Tysfjord og oppveksten som same under fornorskingen. Hun vil også komme inn på sin forrige bok, «Den mørke hemmeligheten i Tysfjord», der Lenas datter Liv fortalte om sin oppvekst med overgrep og omsorgssvikt. Så deltar Anne-Britt Harsem i en samtale med flere lokale aktører, om hvordan fornorskingen og Tysfjordsaken preger samfunnet rundt Tysfjorden og i Hamarøy kommune i dag.  Mer informasjon kommer. 

Fredag 28.8 gjentas foredraget på Musken skole. Så deltar Anne-Britt Harsem i en samtale med de fremmøtte om hvordan fornorskingen og Tysfjordsaken preger samfunnet rundt Tysfjorden og i Hamarøy kommune i dag.  Mer informasjon kommer. 

 

Sted: Hamsunsenteret

Tid: Torsdag 27.august kl.18.00

 

Sted: Musken skole

Tid: Fredag 28.august kl.18.00

 

Arrangør: Jasska/Trygg nettverket og Hamarøy bibliotek

 

Påmelding

Av smittevernhensyn vil det være begrenset med plasser på begge foredragene. Det er gratis inngang, men nødvendig med påmelding på forhånd.

Påmelding gjøres på epost biblioteket@hamaroy.kommune.no eller telefon 90756773 til Hamarøy bibliotek.

 

Smittevern

  • Ikke kom hvis du er syk
  • Rene hender
  • Hold avstand
  • Alle som deltar må skrive seg på en liste med navn og telefonnummer. 

 

Samisk Plakat foredrag Lena fra Tysfjord Plakat foredrag Lena fra Tysfjord