Forskrift om utvidet karantenebestemmelse

For å forebygge og begrense smitte, og beskytte sårbare grupper har Hábmera suohkan – Hamarøy kommune v/kommuneoverlegen med hjemmel i smittevernloven § 4-1 første ledd litra d), femte ledd, jfr. første ledd vedtatt lokal forskrift 17. mars 2020.

Alle som ankommer Hamarøy kommune etter reiser i områder som nærmere angitt, ilegges hjemmekarantene i 14 dager etter ankomst.
For personer som utvikler sykdom eller symptomer i karanteneperioden, gjelder myndighetens til enhver tid gjeldende regler for karantene og isolasjon.
Pr. 17. mars 2020 gjelder dette følgende områder: Vestland, Viken, Vestfold og Telemark, Rogaland, Oslo, Innlandet, Agder, Trøndelag, Møre og Romsdal.

Forskrift kan leses her.

«Koronateam»

I forbindelse med pandemiutbruddet, er vi avhengig av et helsevesen som holder seg frisk samtidig som de beskytter våre innbyggere og pasienter. Det er viktig at vi skiller helsepersonell fra hverandre så langt det lar seg gjøre, og at de ikke går i mellom ulike avdelinger. Vi har på kort tid satt sammen et «koronateam» som jobber fra legekontoret på Oppeid. Vi har også ansatte som jobber hjemmefra og svarer på koronaspørsmål og tar telefonen til legekontoret.

Teamet består av dyktige fagpersoner som sammen med kommuneoverlegen håndterer alle henvendelser som gjelder spørsmål angående korona, smitte og vurdering om eventuell testing. Blant disse har vi lånt arbeidskraft fra Knut Hamsun VGS. En sykepleier er hentet inn som nødvendig hjelp for å holde hjulene i gang ved kontoret. Kommunen er veldig takknemlig for den hjelpen vi får utenifra, og ber alle som kan bidra i helsetjenestene om å ta kontakt med kommunen.

Betaling for barnehage og SFO

Faktura for mars vil gå som normalt og denne fakturaen må betales. Fratrekk for stengte dager vil vurderes i etterkant. Det er viktig at ingen reduserer summen selv.
Regjeringa: Foreldre slepp å betale for barnehage og SFO.

For barn som har skolemelk og andre produkter gjennom Skolelyst, opplyses det at alle abonnementer er automatisk satt på pause frem til skolene er tilbake i normal situasjon igjen.

Til foresatte med skolefruktabonnement:

  • Ved bestilling har en akseptert at semesterbetaling ikke kan refunderes etter betaling om det skulle oppstå uforutsette omstendigheter som force majeure. Hendelsen med stengte skoler som følge av koranaviruset vurderer vi som force majeure.
  • Dersom skolene vil holde stengt i en lengre periode, slik at beløpet for tilbakebetaling til den enkelte bestiller blir kr. 30,- eller mer, vil vi forsøke å finne praktiske løsninger for tilbakebetaling eller overføring av abonnementsdager til høstsemesteret 2020.