Vi har et nært og godt samarbeid med våre nabokommuner i regionen. Gjennom egne møter for rådmanns- og kommunedirektørgruppa skapes også et kollegialt forum og en arena for samhandling for disse.

På torsdag fra møterommet på Skogheim deltok representantene fra Hábmera suohkan - Hamarøy kommune: ordfører Britt Kristoffersen og Filip Mikkelsen, sammen med kommunedirektør Eirik André Hopland. 

Det var siste regionrådets møte for Ronny Seljeseth og Eirik André Hopland. Dette ble markert da Rolf Kåre Jensen fra Bodø på vegne av rådmannsgruppa, takket disse to av. I talen til sine to kolleger trakk han frem at samarbeidet i Salten er usedvanlig godt. - Her får vi ting til og finner nye løsninger i lag, og bistår hverandre når det er nødvendig. Nettverket mellom kommunedirektørene er en styrke, og de kan dele på noen oppgaver. 

Eirik André Hopland kom inn i kommunedirektørgruppen fra august 2016 som et frisk pust, og i løpet av disse årene har han fått med seg noe som vi andre har enten ønsket eller fryktet, nemlig en kommunesammenslåing, ble det sagt med glimt i øyet fra kollegaen. Hopland ble ønsket lykke til videre og takket for godt samarbeid gjennom mer enn fire år i Salten. 

Regionrådet har 20 ordinære medlemmer. Disse er ordfører og en fra opposisjon fra hver av de 10 kommunene: Beiarn, Bodø, Fauske, Gildeskål, Hamarøy, Meløy, Rødøy, Saltdal, Steigen og Sørfold. I tillegg møter rådmenn og kommunedirektører med tale- og forslagsrett.