Det viktigste akkurat nå

  • Begrens sosial kontakt. Smitte skjer oftest i sosiale eller familiære sammenhenger. 
  • Hold god avstand til de andre. En meter er ikke nok. 
  • Test deg om du er forkjølet eller mistenker covid-19. Ring 477 66 557 for å avtale tidspunkt for testing. Åpningstider for test-telefon ukedager kl. 9.00 - 12.00 og 13.00 - 15.00.
  • Ikke delta i arrangementer i andre kommuner. 
  • Anbefales hjemmekontor til alle som har mulighet. Av denne grunn er kommunehuset stengt for besøk fra 1. mars og inntil videre. 

Alle må bidra

Kommunene i Salten støtter Bodø kommunes forskrift om sterk regulering av antall gjester i private hus, skjenkestopp, stenging av idrettshaller og treningssentre, og kommunene vil fortløpende vurdere innføring av egne forskrifter dersom situasjonen i den enkelte kommune tilsier det. Dette ble klart etter et fellesmøte mandag ettermiddag der alle kommunene i regionen deltok med ordførere og rådmenn/kommunedirektører. 

Les felles pressemelding nedenfor.

Salten-kommunene enige om felles tiltak

Forskjellig smitte-trykk

Smitten har nå spredt seg i flere Salten-kommuner, og i tillegg til positive tester er det i nesten alle kommunene personer som sitter i karantene. Selv om det er forskjellig smitte-trykk er derfor kommunene i Salten svært innstilt på felles og samordnede tiltak.

Må følge reglene i din kommune

Det er bred enighet om at personer som beveger seg mellom to kommuner forholder seg til de strengeste reglene av de kommuner de ferdes mellom.

Konkret betyr det at personer bosatt i for eksempel Bodø ikke skal benytte seg av bassengtilbud, gymsaler eller treningsstudio i en nabokommune (ettersom disse tilbud er stengt i Bodø).
Tilsvarende skal hyttegjester, gjester på campingplasser med videre, forholde seg til reglene i den kommunen som har strengest regler.

Unngå ansamlinger

Besøkende fra nabokommuner oppfordres til å unngå områder der det er stor ansamling av folk; f.eks. kjøpesenter eller butikker.

Samtidig innfører nå alle hjemmekontor for kommunalt ansatte på rådhus og kommunale kontor. I de kommuner som fortsatt har åpent for publikum oppfordres til bruk av munnbind for personer som oppholder seg i publikumsområder; dette gjelder både ansatte og eventuelt besøkende. Det understrekes at innbyggerne i alle kommuner skal begrense sine kontakter. Ved mistanke om smitte vil som kjent nærkontakter (og i noen tilfeller nærkontakter av nærkontakter) bli satt i karantene. Og ikke minst; generelle smitteregler som avstandsregler, spriting og vasking av hender skal følges.