Hamarøy legetjeneste vil i tiden fremover være avhengige av å ha vikarierende leger tilsatt, dersom kommunen får rekruttert nok leger. Kommunen opplever rekrutteringen som utfordrende. To fastleger skal i permisjon og blir borte i 1 år fra i høst. På helsesekretærsiden har det vært mangel på ressurser over lengre tid, noe som har vært en utfordring for legetjenesten og dette har også vært merkbart utad.

Legetjenesten har for tiden 5 fastlegestillinger, hvor en av stillingene er en ALIS Nord stilling. Denne stillingen er for tiden ubesatt, hvor vi har innleid en vikar i to måneder. I tillegg har vi en LIS1 stilling (lege i spesialisering), der det er en nyoppstartet LIS1 lege som skal være til mars måned. To av fastlegene skal ut i permisjon fra 1.desember og blir borte i 1 år.  En fastlege er ute i permisjon, hvor det er inne en vikar i 6 måneder.En fastlege har delt stilling som kommuneoverlege 40% og fastlege 60%.

Det vil si at fra november/desember måned 2020 er det i realiteten bare en fast ansatt lege igjen, mens de øvrige er i permisjon. Den vakante ALIS Nord stillingen har vært utlyst, men det er ikke kommet inn kompetente søkere til denne stillingen. Legetjenesten vil derfor i tiden fremover være avhengige av å ha vikarierende leger.

Hamarøy legetjeneste jobber for å tilby likeverdige tjenester til innbyggerne. Dette innebærer å heve kompetansen også når det gjelder samisk språk og kulturforståelse.

Drift av to kontorer er krevende, og legetjenesten er sårbar med de ressursene kommunen har. Det er en stor belastning på legene. Resultatet er økt utskifting av leger og økt bruk av vikarer.

Etter en samlet faglig vurdering er administrasjonen kommet fram til at ressursene samles til kontoret på Oppeid inntil videre. Dette handler om en overflytting og ikke nedstenging av legekontoret på Drag. Tiltaket gjøres for å sikre driften og for å ivareta de ansatte, og ikke minst ivareta brukerne av legetjenesten.

Nærmere informasjon kommer om iverksettelse.